Iğdır’da zarar tespit çalışmaları başladı

Tarih : 2013-05-14 / Kategori : Gündem

Iğdır’da zarar tespit çalışmaları başladı

    Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şiddetli yağışın ve dolunun  ardından seralar ve kaysi  bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başladı.
       Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan, hafta sonunda kentte şiddetli  dolu yağışın etkili olduğunu ve bu yağıştan en fazla Iğdır Merkez ve bazı köylerini etkilendiğini ilçelerde ise tespit çalışmaları yapıldığını söyledi.
           Şiddetli yağışların ardından ekiplerin hasar tespit raporu çıkarmak için ön tespitler yaptığını anlatan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kordinasyon ve Tarımsal Veriler Şub. Müdürü Nurten Tikiz, ‘’Şiddetli dolu ve  yağışlar nedeniyle Iğdır Merkez Çalpala, Bayraktutan, Küllük, Melekli, Akyumak, Evci, Tacirli Köylerinde zarar olduğunu belirtti.
                 Tikiz, “kesin hasar tespit çalışmalarımız 10 gün içinde tamamlanır. Ekiplerimiz 4 gurup halinde gezi ve incelemeler yapmaktadır. Afet gören Köylerimiz’de çiftçileri tek tek gezerek maddi kayıp konusunda bilgi alacağız’’ dedi.
            Küllük köyünde oturan Bahçe sahibi İsmail Kum, İlk defa Kaysı ağaçlarımız güzel getirmişti. Maalesef  yağan dolu yüzünden bahçemde bulunan 300 Kaysı ağacım zarar gördü. 50 Bin TL Değerinde tahmini zararım var. Tek ümidimiz ve kazanç beklediğimiz ağaçlardı artık onlarda yok. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bizlere sahip çıksınlar.” dedi.

            Küllük köyünde oturan Zeynelabidin  Aşırım, ise “Bahçemde ağaçlarım zarar gördü. Kaysıdan büyük dolu yağdı bütün tarlalarımız ağaç ve fidanlarımız zarar gördü” dedi.
    Dolu ve Aşırı yağıştan dolayı Evci köyünde bir evin tavanı çöktü.
    Evci Köyünde oturan ve evi çöken Ahmet Orun ve Eşi Mama Orun, “Aşırı yağmur ve Doludan dolayı evimiz çöktü eşyalarımız kullanılmaz hale geldi. Evimizde çatlaklar oluştu. Zor durumdayız. Durumumuz iyi değil, bir çocuğumuz askerde, zaten evimiz bir oda bir salon tek göz odada 4 kişi yaşıyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.” dedi.
    Iğdır Merkeze yağan dolu park ve bahçede bulunan sokak lambalarının tümünü kırdı bir balıkçıl kuşta doludan nasibini aldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.