20 Yıldır Beklenen Sevinç

Tarih : 2013-05-17 / Kategori : Gündem

20 Yıldır Beklenen Sevinç

Haber : Ali ŞIKTAŞ   Iğdır’da Engelliler 20 yıl aradan sonra ilk kez valilik binasını ve vali makamını araçlarıyla gezdiler.      
            Yeşil Iğdır Engelliler spor kulübü başkanı Garip Samançi ve dernek üyeleri Iğdır Valisi Ahmet Pek’i makamında ziyaret ettiler. Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü başkanı Garip Samançi, “Bugün 20 yıl aradan sonra ilk defa Iğdır Valiliği’ne araçla girdik.  Sayın Valimizi makamında ziyaret etme mutluluğunu ve işlemlerimizi yaptırma imkanı bulduk.
    Bu bir eksiklikti yaşlı ve ağır engellilerin işlemlerini yaptırması büyük bir sıkıntıydı. Bu vesileyle bu engeli ortadan kaldırdığınız için engelliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.  Samançi, daha önce aşağıda bulunan güvenliği sağlayan polis arkadaşlarımızın ve görevli  memurların yardımıyla işlemlerimizi yaptırıyorduk. Bu güne kadar bizlere yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.  Artık tüm işlemlerimizi asansörle kendimiz çıkıp yapma imkanı bulduk. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
    Iğdır Valisi Ahmet Pek, “engellileri hep engelliler haftasında hatırlamamız söz konusu değil, öyle ya da böyle toplum olarak her zaman engellilerin yanında olmak zorundayız. Bir eksiklik varsa o eksiklik yardımla giderilir. O kişinin fiziksel eksiklikleri olduğu gibi başka eksiklikleri de söz konusu olabiliyor. Bizimde bu eksiklikleri devlet olarak gidermemiz gerekiyor. Toplum olarak gidermemiz gerekecek. Engelliler haftanızı kutluyorum öğleden sonrada derneğinizi ziyaret ettim. Sizde şimdi burayı ziyaret ediyorsunuz. Valiliğimizde bir asansörün olmaması, afedersiniz engellilerin gidebileceği bir tuvaletin dahi olmaması doğrusu ciddi bir eksiklik. Valiliğimize son bir ay içerisinde 5 engelli alındı. Bunların katlara çıkması söz konusu bile değildi. Sizler geldiğinizde bile aşağıda kalmak zorunda kalıyordunuz. Göreviniz yukarı kattaysa o kata çıkma şansınız yok. Bu ciddi bir eksiklikti valiliğimiz için girişimini yaptık çokta uzun sürmedi bir ay gibi kısa bir sürede üç kata da hizmet verecek güzel bir asansör yapıldı. Dolayısıyla bu günden itibaren bir engelli: “Ben üçüncü kata çıkamıyorum, asansör yok.” diyemiyor. Artık asansörle istediği katta işini yapabilecek duruma geldi. Gönül istiyor ki sadece kendi binamızdaki eksikliği gidermek değil tüm binalarda engellilerin ulaşamayacağı yer kalmasın, sokaklarda engellilerin gezip dolaşacağı ulaşacağı alan olması çok önemlidir.  Engellilerin engel olarak gördüğü her olumsuzluğu aşacak noktaya getirmek hem toplumun hem kurumların görevidir. Böyle de olması gerekir.” dedi.   
    Vali Pek "Engellilik konusu yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Üretime katılamayan, bazı hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal hayata etkin kalıtımlarını sağlamak öncelikli görevlerimizden biridir. Engellilik psikolojisine girmeden, hayata umutla bakabilen kişilerin de en az diğer bireyler kadar başarılı olacağını inanıyorum. Yeter ki engelli vatandaşlarımızı hayata küstürmeyelim." şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-05-19 19:09:42

    20 yıl önce niye gezebiliyorlar mıydı? nasıl ara verilmiş?

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.