Iğdır'da Liseler Arası Münazara Yapıldı

Tarih : 2013-06-05 / Kategori : Eğitim

Iğdır'da Liseler Arası Münazara Yapıldı

         Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce ilde bulunan liseler arasında münazara yarışması yapıldı.
           Iğdır’da bulunan 22 lise arasında öğrencilerin başarısını artırmak için yapılan münazaranın birincisi İMKB Anadolu Lisesi, ikincisi Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi, üçüncüsü Anadolu Öğretmen lisesi oldu.
        İmam Hatip Lisesinde yapılan Final yarışmasında “Eğitim de öğrenciler için tek tip kıyafet mi, serbest kıyafet mi olmalıdır.” konusunu tartışan İMKB Anadolu Lisesi ile  Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştılar. Münazara sonucunda tek tip kıyafeti savunan  İMKB Anadolu Lisesi 90 puanla    birinci, Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi  85 puanla ikinci olurken, Anadolu Öğretmen lisesi de üçüncü oldu.
         Ödül töreninde konuşan   Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, ”Büyük keyifle izlediğim bu münazaradan dolayı  Iğdır’da ki öğrencilerle gurur duydum. Bu gurura neden oldukları içinde bu altı arkadaşımızı tebrik ediyorum. Kendine güvenmiş, kendi fikir ve görüşlerini medeni bir şekilde ifade eden tartışan iki takımın  batıda çok medeni olduklarını ifade eden ülkelerdeki münazara yarışmalarından hiçte aşağı olmadığı görülecektir. Bu bizim için çok büyük bir gururdur.Bu münazara yarışmasını yapmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesidir.Bu yarışmayı yapmamızın amacı    okuyan, konuşan, dinleyen, yazan öğrenciler yetiştirmemizdir. Bunu da bu münazara ile gördük ki  okuyan, düşünen, yazan, okuduğunu anlayan öğrencilerimiz vardır, bunu da pekiştirmek, ortaya çıkarmak için böylesi etkinliklere ağırlık vermek gerekir. Münazara yarışmasını organize eden herkese Şube Müdürü Mehmet Şentürk’e teşekkür ederim.” dedi
      Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, daha sonra birinci gelen öğrencilere tablet bilgisayar, ikincilere  kol saati ve MP çalar, üçüncülere de kol saati hediye etti.
      Münazara yarışmasına okul müdürleri, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Tahir Kaman, şube müdürleri Mehmet Şentürk, Abdulkerim Yalçın, Halis Erdoğan ve öğrenciler katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.