Iğdır'da Öğrenciler Çevre Temizliği Yaptı

Tarih : 2013-06-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır'da Öğrenciler Çevre Temizliği Yaptı

                  Iğdır’da  05 Haziran Dünya Çevre Haftası Dolayısıyla 50 öğrenci çevre  temizliği yaptı.
                Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarından Milli eğitim müdürlüğünün önüne kadar 400 metrelik bir alanda yapılan çevre temizliğine İl Milli Eğitim Müdürü Dincer Ateş, Şube Müdürü Mehmet Şentürk,  öğrenci ve öğretmenler katıldı.
                 İl Milli Eğitim Müdürü Dincer Ateş, amaçlarının çocuklarda olan çevre bilincini ailelerine ve çevrelerindeki insanlara anlatıp, herkesin çevre konusunda duyarlı olmasını sağlamak olduğunu söyledi.
                Ateş, “5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bugün söyleyeceğim en önemli cümle şu eğitim öğretimi büyüklerden öğreniyoruz. Bugün öğrenme günümüz değil. Iğdır da bugün gençler öğrenciler olarak büyüklere çevre temizliğini temiz olmayı öğretme günümüz. Bugün onlara temiz olmayı öğretiyoruz. Bizler bugün 100 metrelik bir alanda şehrin ana caddesinde gençlerimizle, öğrencilerimizle bu çöpleri topladık düşünün başka yerler neler vardır. Küçük bir alanda bu kadar çöp topladık. Burada büyüklere küçüklerin verdiği mesaj ortada temiz yaşanabilir bir Iğdır istiyoruz.  Daha doğrusu çok temiz olması gereken bir ilde yaşıyoruz. Bu şehir hepimizin havasını suyunu kirliliğini biz tüketiyoruz. Bugün okullarda öğrenciler okul çevresini temizlediler. Bu şehir bu insanlar bu kadarını hak etmiyor.“ dedi.
            Bu temizliği yapmak, insanların  dikkatini çekip çevre bilincini aşılamak yönünden önemli diyen Ateş şunları söyledi: ”Bu kampanyayı 50  öğrencimizle yapıyoruz. Bu temizliği yaparken gördüğünüz gibi çocuklarımızın hepsi çevreye duyarlılıkta son derece bilinçli. Çocuklarımız bu çevreye karşı duyarlılıklarını ailelerine, etraflarındaki insanlara anlatıyorlar. Aileler çocuklarının yaptığı bu baskı sonucunda çevreye duyarlı hale geliyorlar. Sonuçta bu duyarlılıkla daha temiz, daha yaşanır bir çevre ortaya çıkıyor.“ diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.