Vali Ahmet Pek, Çanakkale'ye Gidecek Öğrencileri Uğurladı

Tarih : 2013-06-12 / Kategori : Eğitim

Vali Ahmet Pek, Çanakkale'ye Gidecek Öğrencileri Uğurladı

    Iğdır  İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2013 içerisinde, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanarak faaliyete geçirilen “Doğudan Yükselen Umutlar” projesi, kültürel ve sosyal amaçlı gezi organizasyonu ile İstanbul ve Çanakkale illerini gezecek öğrenciler, Vali Ahmet Pek’i ziyaret etti.
      Geziye katılacak öğrencilere hitap eden Vali Ahmet Pek, konuşmalarında; “İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu proje ile tarihimiz açısından önemli bir yere sahip olan Çanakkale’yi görme imkanı bulacaksınız. Burada topraklarımızın ne şekilde kazanıldığını; bizlere emanet bırakılan Ülkemiz için, atalarımızın şehit olacaklarını bile bile nasıl savaştıklarını ve canlarını bu yolda nasıl verdiklerini daha iyi idrak edeceksiniz. Canlarını veren şehitlerimizin imkansızlıklar içinde nasıl mücadele ettiklerini canlı canlı görme imkanı bulacaksınız.
    Bu ziyaret sonrasında Ülkemiz adına artık daha fazla çaba göstereceğinize eminim.  Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi
    10-13 Haziran 2013 tarihleri arasını kapsayan gezi programıyla; İlimizde bulunan ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimiz arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını artırmak, Ülkemizin tarihi açısından önemli olayların yaşandığı yerleri ve turistik mekânları göstermek ayrıca, il dışına çıkma imkânı bulamayan öğrencilerimize de fırsat eşitliği sunulmuş olmaktadır.
    Geziye; yıl boyu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile şehit ve gazi ailelerimizin çocuklarının yanı sıra görevli personel olmak üzere toplam 50 kişi katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.