Karakuyu Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırıldı

Tarih : 2013-06-13 / Kategori : Eğitim

Karakuyu  Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırıldı

        Marmara Üniversitesi Marmara Genç vizyon Kulübü öğrencileri, Iğdır merkeze bağlı Karakuyu Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırdı.
        “Bir Kitap Bin Umuttur” projesi kapsamında bir köy okulunda dev bir kütüphane kurdu.
    Kütüphanenin açılışına Iğdır Valisi Ahmet Pek, J. Alay Komutanı Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Dincer Ateş, Şube Müdürü Çetin Örs  ve Protokol katıldı.
        Iğdır Valisi Ahmet Pek, “Bir şehirde bir kütüphanenin açılmasıyla bir köyde açılması arasında bir fark vardır. Köy okulunda böyle bir kütüphanenin olması güzel bir olaydır. Üniversitede okuyan gençlerin kitapları buraya getirmesi kitaplık kurması önemlidir. Bundan ders çıkarmamız lazım. Bizlerde bu konuda duyarlı olalım. Çocuklarımız bu kitaplardan faydalansın. Çocuklarımız bu kitaplardan faydalanması ile bilinçli gençlik yetişecektir. Marmara Üniversitesi Marmara Genç vizyon Klübü öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
        Marmara Üniversitesi Marmara Genç vizyon Kulübünde okuyan Iğdır’lı öğrencilerin başlatmış olduğu proje kapsamında 4 Bin Kitap Karakuyu ilköğretim okulunun kütüpahanesinde boş raflardaki yerini aldı. Proje Koordinatörü Ömer Yiğit, ‘Öğrencilerimiz için neler yapabiliriz?’ sorusuyla yola çıktık. En çok kitaba ihtiyaçları olduğunu düşündük. Üç hafta boyunca Marmara Üniversitesi kampüsünde  stant açtık. Kampanyamıza öğrenciler çok büyük destek verdi ve yaklaşık 4 bin kitap topladık.” dedi.
        Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Marmara Üniversitesi Marmara Genç vizyon Klübü öğrencilerine teşekkür ediyorum. Özellikle bir köy okulunun güzel ve donanımlı bir kütüphaneye kavuşturdular. İnanıyorum ki öğrencilerimiz, bu kütüphaneden en iyi şekilde yararlanacak. Bir köy okulunun kütüphaneye kavuşması yarınlara daha aydın daha iyi yetişmiş kültürlü gençler demektir. Öğrencilerimizin daha iyi faydalanmasını diliyor.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.