52 Bin Öğrenci Tatile Girdi

Tarih : 2013-06-15 / Kategori : Eğitim

52 Bin Öğrenci Tatile Girdi

-VALİ AHMET PEK “ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ ”ÖĞRETMENLER GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRENLERDİR”

-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DİNÇER ATEŞ ”ÖĞRETMENLİK TAPTUK EMRE OLUP YUNUSLAR  YETİŞTİRME, AKŞEMSETTİNLER  OLUP FATİHLER YETİŞTİRME MESLEĞİDİR.”

       Iğdır’da 52 bin öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.
         İkinci dönemin sona ermesi  nedeniyle Şehit Er Erkan Akdeniz  ilköğretim okulunda karne töreni düzenlendi.
   Şehit Er Erkan Akdeniz ilköğretim okulunda yapılan karne töreninde konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek, "Bir öğretim yılı daha geride kaldı. Bizi okutan anne babamıza devletimize layık olacağız.
    Öğretmenlerimizin, çocuklarımızı yetiştirmede emeği çoktur. Onların emeği inkar edilmez. Sizler bu güzel eserleri ortaya çıkarmaya devam edin. Sizlerin yetiştirdiği bu eserler ülkemizin geleceğini şekillendirecektir. Sizlerin emeğini yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Gelecekte daha iyi ortamlarda daha iyi eserler ortaya koyacağınıza inanıyorum. Sizler çocuklarımızın mimarısınız. Atatürk’ün dediği gibi ”öğretmenler gelecek nesilleri yetiştirenlerdir. Sizler emek sarf ederek çocukları yetiştirdiğiniz için velilerin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.
        Öğrencilerde seslenen vali Pek, “Sizler bizim geleceğimizsiniz şu anda beni dinlemiyorsunuz aklınız karneyi alıp gidip oynamaktadır. Bunun için diyorum ki gönlünüzce yaşayın .” şeklinde konuştu.
       Öğrenci velilerine de çocuklarınıza sahip çıkın nerde nasıl oynuyor kimle oynuyor diye takip edin diyen vali Pek, çocuklarınız sürekli kontrol altında tutun tavsiyesinde bulundu.
           Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş’de ”Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizi, öz değerlerine sahip eğitimli bireyler olarak yetiştirmek uğrunda eğitimcilerimiz sekiz ay boyunca ter döktüler. Amacımız dünün üzerine bir şeyler koyup, bugün ziyanda olmamaktı. Öğretmenlik Taptuk Emre olup Yunuslar  yetiştirme, Akşemsettinler  olup Fatihler yetiştirme mesleğidir. Allah’a duam bize yeniden o medeniyet iklimini nasip etmesidir.
    Değerli veliler, öğrencilerimizin elindeki karneler sadece onların değil biz eğitimciler ve velilerin de karnesidir. Ne doğrarsan aşına o gelir kaşığına. Onlar için ne yapabildiysek, karnemizde onun notunu alacağız. Herkesin karnelere bir de bu gözle bakıp özeleştiri yapmasını umuyorum.
    Sevgili öğrenciler karneler tabii ki size de eksik öğrenmelerinizi gösteriyor. O zaman bu tatil bir fırsat demektir. Eksik öğrenmelerimizi hayatın güzel akışı içinde, güneş’in, yeşilin ve dağların sıra arkadaşlığında, gök kubbenin altında da tamamlayabiliriz. Bir yandan doya doya oynayabilir, gezebilir, eğlenebilir, bir yandan da eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.
    Sevgili öğrenciler, tatilimizi ataletle geçirmemeniz lazım. Tatil size boynu bükük bıraktığımız kitaplara bir dönüş fırsatı sunuyor. Bu yıl Müdürlüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu “Hikâyelerle Büyüyen Çocuklar” projesi tam da bu manayı siz çocuklarımıza, gençlerimize aşılamak içindi. Bir milleti var eden ve muasır medeniyetler seviyesine çıkaran kültür birikimidir. Biliyoruz ki bu kültür aktarımını sağlayan yegâne eserler kitaplardır.  Kitapları böyle uzaktan tarif etmek biraz hamasi duruyor biliyorum. Yusuf Has Hacib’in dediği gibi “İlim uzaktan hoşa gitmez, içine girmek lazım. Bilgi onun dibinde yatan inciye benzer”. Bu yüzden hayatın ve hakikatin incisine ulaşmak için kitaplar sizi çağırıyor, onlara koşun.
    Değerli eğitimci arkadaşlarım, kültürlü ve dolayısıyla okuyan bir nesil; ancak okuyan muallimlerle mümkündür. Üstteki özlü deyiş başta bendeniz olmak üzere, bizim için de geçerlidir. Zira yanmazsan, yakamazsın.
       Sayın Valim bugün yıl sonu karne töreninin yanı sıra Beyaz Bayrak Projesinde sertifika almaya hak kazanan okullara ödülleri verilecek. İlimizde yaptıkları hazırlıkla okullarını temiz ve düzenli tutarak bu ödüle başvuran 47 okulumuz oldu. Bunlar arasından 16 tanesi komisyon marifetiyle ödüle layık bulundu. Huzurunuzda bu okullarımızı tebrik etmek istiyorum. Özellikle bu süreci yürüten Halk Sağlığı il Müdürümüze, çalışanlarına ve tüm komisyon üyelerine şükranlarımı sunuyorum.
      Hepinize iyi tatiller diliyor, başta sayın Valimiz ve eğitimciler olmak üzere bu kentte bu yıl eğitime emek ve destek veren herkesi kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.
       Daha sonra Iğdır Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Okul adına öğrenci ve öğretmeler günün anlamını belirten konuşmayı yaptılar. Vali Ahmet Pek, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş her sınıftan dereceye giren öğrencileri ile 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek okul birincisi ve ikincisinin hediyelerini verdiler. Ardından beyaz bayrak projesi kapsamında beyaz bayrak almaya layık görülen 16 okula belgeleri Vali Ahmet Pek, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu tarafından verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.