İyi Sürücü Olmayana Ehliyet Yok...

Tarih : 2013-06-24 / Kategori : Eğitim

İyi Sürücü Olmayana Ehliyet Yok...

YENİ SÜRÜCÜ YÖNETMELİĞİ ÖĞRETMENLERE ANLATILDI

            Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce Motorlu sürücü sınavlarında görev alacak olan öğretmenlere yeni yönetmelik ve kurallar anlatıldı.
    Iğdır İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan toplantıya 250  öğretmen katıldı.Toplantıda konuşan Iğdır milli eğitim şube müdürü Çetin Örs,”Trafik kazalarına ve trafik canavarlarına biz dur diyeceğiz hak etmeyen hiç kimseye ehliyet vermiyeceğiz.” dedi.
    Örs, “Bilindiği üzere yeni Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Yönetmeliği 29 Mayıs 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Yeni yönetmelikte daha önce çok basit bir şekilde başarının yüzde 90 seviyelerinde olduğu direksiyon sınavları yapılıyordu. Yeni yönetmelikle birlikte artık direksiyon sınavları 30 dakikadan az süreli olmayacak yani bir aday direksiyon sınavında en az 30 dakikalık bir sürüş gerçekleştirecek ve bu sürüş süresi boyunca bir kez bile hata yapma hakkı olmayacak. ”Ehliyet Almaya Hak Kazanmak İçin İyi Bir Sürücü Olmak Gerek”, aday sınav sürüşüne başladığında aracın ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmezse sınav komisyonu bu adayı araçtan indirerek adayı başarısız olarak değerlendirecek önceki dönemde aday için sınav komisyonu bir puanlama yapıyordu ve bu puanlama sonucunda 70 puanın üzerinde puan alan adaylar başarılı kabul ediliyordu, kısacası adayın hata yapma hakkı vardı. Bu sınav uygulaması sayesinde “Ehliyetimi alayım sonra araba kullanmayı nasılsa öğrenirim.” devri kapanmış oluyor. Ehliyet almaya hak kazanmak için iyi bir sürücü olmak gerektiğinin söyledi.
             Çetin Örs, şunları kaydetti: ”Önceki dönemde aday hiçbir eğitim almamış olsa bile birkaç saatlik çalışma sonucu sınavda başarı elde ediyordu. Çünkü bundan sonra ehliyet almak isteyen sürücü adayları kayıtlı oldukları sürücü kursunun direksiyon çalışma saatlerine muhakkak katılacaklardır. İyi Bir Sürücü Olmadan Ehliyet Almanın Önüne Geçilecektir.
    Yeni dönemde teorik sınav sistemi de köklü bir değişiklik içeriyor. önceki dönemde aday 3 dersten ayrı ayrı 70 ve üzerinde puan alması gerekiyorken yeni yönetmelikte 3 derse ait soruların bulunduğu tek kitapçıktan sınava girerek tek puanla değerlendirme yapılacak ve 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı kabul edilecek.” diye belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.