İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı yapıldı

Tarih : 2013-06-27 / Kategori : Eğitim

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı yapıldı

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı yapıldı
                    Iğdır  “İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu”  Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Iğdır Vali  Vekili Hacı Uzkuç başkanlığı’nda yapıldı.
               Açılış konuşmasını yapan Iğdır Vali  Vekili Hacı Uzkuç, “İlimizde eğitimle ilgili eksikliğin giderilmesi,  görmediğimiz bir eksiklik varsa neler yapabiliriz. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için fikir alış verişinde olarak aklımızdan geçen her neyse bugün burada bir çözüme ulaştıralım sorunları aşalım.” dedi.
       Gerçekleşen toplantıda, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.
                 Dinçer Ateş, “İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısının ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu gün belirlemiş olduğumuz 17 gündem maddesi üzerinde konuşup değerlendirme yapacağız. Eğitimin daha kaliteli ve eğitim düzeyinin artmasına yönelik fikir ve  görüş önerileriniz varsa burada çözüm bulalım neler yapabiliriz. Konusunu değerlendirelim.” dedi.
                 Ateş, İlk Gündem maddesi olarak Okul öncesi Eğitimde okullaşma oranı durumunu değerlendirdi.
    Toplantıda Merkeze bağlı bazı okullarda öğrenci sayısının fazla olması yönünde yapılan çalışmada Okul idaricilerinin Okulun alanı dışında farklı mahallelerden okula kayıt yaptırıldığını ve öğrenci sayısının artmasından dolayı eğitim kalitesini düşüreceği belirtildi. Bu konu ile ilgili şikayetler neticesinde yanlış adres beyanı bildiren ailelere cezai işlem uygulanacağı kararı alındı.  
    Daha sonra Iğdır da eğitimin genel değerlendirilmesi, yapılacak çalışmalar, karşılaşılacak problemlerin Milli Eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda çözümleri, eğitim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke, yöntem ve önerilerin görüşüldüğü toplantıda, toplantıya katılan katılımcılar söz alarak tesbit ve önerilerini dile getirdiler.
    Vali Vekili Hacı Uzkuç, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Defterdar Mehmet Durusoy, Öğrenciler, Veliler, Okul Aile Birliği Başkanları, Öğretmen ve İdarecilerin konuşmaları ve önerileri ile devam eden toplantı iyi dilekler ve önerilerle bitirildi.
    Toplantıda alınan kararlar bir rapor haline getirilecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.