Zabıta Denetimleri Hızlandı

Tarih : 2013-07-10 / Kategori : Gündem

Zabıta Denetimleri Hızlandı

    Ramazan ayı münasebetiyle Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışmalarını  hızlandırdı.      Zabıta Müdürlüğü halkın sağlıklı şartlarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketmesi amacıyla, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerin de denetimlerini sürdürüyor. Lokanta, restorant, yemek üretim yerleri, ruhsat ve sağlık karneleri ile genel temizlik açısından denetlenirken, ruhsatsız iş yerlerin de ruhsat alınmasını sağlamak amacı ile yoğun denetim faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.
    Yapılan denetimlerde bozuk ürünleri toplayan Zabıta Müdürlüğü; halkı uyararak: ”Vatandaşların evlerinde tüketmek üzere aldığı ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri gerekmektedir.” denildi.
    Iğdır’ı modern ve yaşanılabilir bir kent yapmakta kararlı olduklarını, bu sorunu esnafla diyalog yoluyla çözmek istediklerini, Ramazan ayı girmesi ile gelen yoğun şikâyetlere titizlikle eğildiklerini belirten Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk: ”Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gıda maddesi satan ve üreten tüm dükkânlar, kaldırım işgalleri, dilenci ile seyyar satıcılar konusunda denetimleri hızlandırdık.” dedi.
    Ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor diyen Başkan Malk, son kullanma tarihi geçmiş ve evsafı bozulmuş otuz farklı kalemdeki gıda maddesine el konulmuştur. Gerek esnafımızdan ve gerekse vatandaşlarımızdan ricamız sattıkları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleridir. Denetim sonucu el konulan gıda maddelerinin muayenesinde kokuşmuş, evsafı bozulmuş ve tüketilmesi halinde insan sağlığını tehdit edeceğinden, imhasına karar verilmiştir. Bu maddeler, tüketildiği takdirde zehirlenme dahil insan sağlığını olumsuz olarak etkileyebilir. Halkımızın mühürsüz et almamaları et ve et ürünleri satışı yapan kasaplarda şüpheli gördükleri durum hakkında zabıtaya bilgi vermeleridir. Halkımızın alışveriş yaparken aldıkları ürünün etiket bilgilerine, fiziksel görünümüne de bakmalarını istiyoruz. Kolay para kazanmak uğruna halkın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kimse halkın sağlığını hiçe sayamaz. Tarihi geçmiş bu gıdaları çöp silosunda yakarak imha ettik. İşyeri sahibi ve işyeri hakkında yasal işlem yapılmaktadır. Denetimlerimiz aralıksız sürecektir” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-07-11 06:05:35

    Sayın Zabıta Müdürümüz Erdal Beyi Çalışmalarından dolayı kutluyorum Iğdır Belediyesinin bel kemiği çalışmalarının devamı dileklerimle

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.