Coşkulu Bayram Eğlencesi

Tarih : 2013-08-12 / Kategori : Gündem

Coşkulu Bayram Eğlencesi

Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva, Türkiye-Azerbaycan Kültür Gecesi etkinliği kapsamında Iğdır'a geldi.

MİLLETVEKİLİ GENİRE PAŞAYEVA”AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE’NİN KARDEŞLİĞİ EBEDİDİR.”

    Iğdır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Nizamettin Taşbağ, Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva ve Iğdırlı iş adamı Necmettin Taşbağ’ın girişimi ile Iğdır’da güzel bir bayram arefesi yaşatıldı.
    Dünyaca ünlü Milletvekili Genire Paşayeva, Ramazan Bayramı münasebeti ile bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır’a geldi. İlk olarak Iğdır Valisi Ahmet Pek’i makamında ziyaret eden Paşayeva, daha sonra Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, Genç Girişimciler Başkanı Nizamettin Taşbağ ve Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı ziyaret etti.
    Daha sonra iş adamı Caferali Taşbağ’ın onuruna verdiği iftara katılan Milletvekili Paşayeva ve sanatçılar, aynı gününün akşamı Vali yolu sonunda  düzenlenen konsere katıldılar...
    Konser açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Nizamettin Taşbağ:  “Teşkilat olarak faaliyetlerimiz arasında kültürel ve sosyal aktivitelerinde bulunmaktadır.
Bu vesilesi ile sizleri Azerbaycan Kültür gecesinde buluşturmamıza destek olan Milletvekili Genire Paşayeva  ve beraberindeki heyet, teşekkür ediyorum.”
          Başkan Taşbağ, “Azerbaycan ile ekonomik, kültürel, tarihsel, komşuluk ve kardeşlik bağı olarak yakın ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerimizi korumak ve ilerletmek için faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
    Konserde konuşan  Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva, Türkiye Azerbaycan dostluğuna kardeşliğine vurgu yaparak, “Bizlerin kardeşliği ebedidir. Umumi liderimiz Haydar Aliyev’in dediği gibi “Bizler İki Devlet Tek Milletiz” bu kardeşlikte sonsuza kadar sürecektir. Her geçen gün gelişen iş birliği kültür alışverişi ekonomik iş birliği bu kardeşliğimizi daha çok pekiştiriyor. Birlik içinde olduğumuz sürece hep gelişecek, büyüyecek, güçlü devletler olacağız. Bütün Türk İslam aleminin ramazan bayramı kutlu olsun” dedi.
              Daha sonra Türkiye- Azerbaycan kültür gecesinde Azerbaycan devlet sanatçısı Aybeniz Haşimova ile beraber meşhur sanatçılardan Aynişan Guliyeva, Bülbüller gurubu ve Azerbaycan aşık sanatının temsilcileri sahne alarak birbirinden güzel şarkı ve türküler seslendirdiler. Iğdırlılar gönüllerince oynayarak eğlendiler. Konsere, Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Asiman Aliyev, Havalimanı Müdürü Fikret Bağcı, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, Ak Parti il başkan yardımcısı teşkilat başkanı Ergün Aras, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Kamil Arslan, Borsa Başkanı Serhat Kumtepe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.