"Sodes ile Köy Çocuklarına Okul Öncesinde Fırsat Eşitliği" Başlıklı Proje Sodes Tarafından Kabul Edildi

Tarih : 2013-08-17 / Kategori : Eğitim

    Iğdır merkeze bağlı Karakoyunlu ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından SODES'e sunulan "SODES ile Köy Çocuklarına Okul Öncesi Fırsat Eşitliği" başlıklı 0191 numaralı projesi kabul edildi.
    Projeyle ilgili bilgi veren Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuner Ersöz, şunları kaydetti; Hazırlanmış olan projede Karakoyunlu İlçesine bağlı köylerde halk geçimini hayvancılık ve çiftçiliğe bağlı olarak sürdürmekte olduğu, maddi olanakların  yetersiz ve bu sebeplerden dolayı da çocuklarına okul öncesi eğitime göndermekte isteksiz davrandıkları görülmüştür. Ayrıca ilçe köylerinde okul öncesine devam eden öğrenciler de yeterince okul öncesi materyalle tanışmamışlardır. Bu durum öğrencilerin zaten Türkçe bilmeme problemiyle birlikte dil gelişimlerini de sekteye uğratmaktadır. Okul öncesi eğitimi almayan ya da okul öncesine devam etse bile donanımlı bir okul öncesi ortamında eğitim almayan çocuklar zaten varolan Türkçe bilmeme dezavantajını ikiye katladığı tespit edilmiştir. İlçe köylerine verilen okul öncesi eğitimin, hizmetlerin, kalitesinin artırılması ve toplumsal bütünleşmenin sağlanması için hazırlamış olduğumuz proje hayati önem taşımaktadır.
    Proje ortağı Karakoyunlu Milli Eğitim Müdürlüğü olup, proje süresi 6 ay'dır. Ayrıca projeye olan maddi destek 89.570 TL tutarındadır.
    Projeye destek sağlayanlara teşekkür eder, bölgemiz nezlinde ilçemizde bu tür projelerin hazırlanması ve kurumlarca desteklenmesinden büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz. şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.