Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş," Sınavsız Öğrenci Kayıtları Başlamıştır."dedi

Tarih : 2013-08-21 / Kategori : Eğitim

Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş,

                 Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, SBS  yerleştirmeleri sonucu Fen ve Anadolu liselerine yerleşemeyen öğrencilerin sınavsız öğrenci alan okullara kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.
              Müdür Ateş, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumlarına öğrenci kayıtları ile ilgili açıklama yaparak kayıtların başladığını 29 Ağustos tarihinde sona ereceğini belirtti.
             Öğrencilerin kayıt işlemlerinin e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirileceğini belirten   Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9’uncu sınıflarına; Ortaokulların 8’inci sınıfını tamamlayan, daha önceki öğretim yıllarında tamamlamış ve herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayanlar ile örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt-kabul şartlarını taşıyanların, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt işlemlerini;  12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında https://e-okul.meb.gov.tr  adresinden bölge sınırlaması olmaksızın 10 okulu tercih edebileceklerini ifade etti.
              Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Ateş, açıklamasında ”2013-2014 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumların bünyesindeki ortaöğretim kurumlarının "meslek lisesi" ile çok programlı liselerin bünyesindeki "genel lise", "meslek lisesi" ve "imam hatip lisesi" programları ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların "imam hatip lisesi" programlarının 9’uncu sınıflarına öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. “ dedi.
           Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Genelge hakkında Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş açıklamasında şunları kaydetti; ”Genel lise" program türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bünyesinde "genel lise" bulunan çok programlı liseleri tercih edebilecektir. Yerleştirilen öğrencilerin ortak 9’uncu sınıfa kayıtları yapılacak, 10´uncu sınıftan itibaren "genel lise" program türünde öğrenim göreceklerdir. Çok programlı liselerde adaylar meslek liselerini, imam hatip liselerini veya genel lise program türünü tercih edebilecekler ancak yalnız bir okul türünde öğrenim göreceklerdir. Yerleştirme işlemleri aday başvurularının, belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda; Yerleştirme işlemleri, ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanı ortalaması, eşitlik halinde tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacaktır. Herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrencilerin söz konusu okulların ikili öğretime geçişleri yapılarak öğrenim görmeleri sağlanacak. Öğrencilerin tercih başvuruları tamamlandıktan sonra sonuçlar 02 Eylül 2013 tarihinde Bakanlığımızın    http://www.meb.gov.tr    resmi internet adresinden ilan edilecektir.” dedi.
          Yerleştirme sonuçlarına değinen Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş,” Kesin kayıt işlemlerinin okul müdürlüklerince 02-13 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacağını, "2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" esasları ile yatılı bölge ortaokuluna mezunlarından ise söz konusu ortaöğretim kurumlarını yatılı olarak kazanan/yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtlarında e-kayıt başvurusu şartı aranmayacağını belirti.
             Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş,2013-2014 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumlarına şunlar olduğunu söyledi; ”Besti Aydeniz Anadolu Kız meslek Lisesi, Iğdır Anadolu İmama Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Melekli Şehit Piyade Çavuş Tunay Şafak Çok Programlı Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve yeni açılan Kız Meslek lisesi”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.