Iğdır'da Hikayelerle Büyüyen Çocuklar Öykü Yazarı Oldular

Tarih : 2013-08-30 / Kategori : Eğitim

Iğdır'da Hikayelerle Büyüyen Çocuklar Öykü Yazarı Oldular

Türkiye’de ilk yapılan,  ‘Hikayelerle Büyüyen Çocuklar’ projesi kapsamında ilk ve orta öğretim öğrencilerinin yazdıkları hikayeler kitap haline getirildi.

      Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Kalkınma Bakanlığı SODES programı tarafından desteklenen,  ‘Hikayelerle Büyüyen Çocuklar ‘ projesi kapsamında  ilk ve orta öğretim öğrencilerinin yazdıkları hikayeler arasından seçilen 40 hikaye kitap haline getirildi.
       Konu hakkında bilgi veren Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Dinçer Ateş,  Amerika ve İngiltere’deki çok önemli üniversitelerden verilen yazma eğitiminden ilham alarak böyle bir proje geliştirdiklerini belirtti.
      Projeye alanında dünyaca önemli 3 akademisyenin gönüllü danışmanlık yaptığını, il genelinde ise 10 öğretmenin proje çerçevesinde eğitmen olarak görev aldığını ifade eden Ateş, “Öğrencilerimize 6 ay boyunca yazma eğitimi ve atölye çalışması verildi. Bu süre içinde binden fazla kitap içerisinde okutuldu. Nihayetinde ise kitaplarını okudukları yazarlarla ve bilim adamlarıyla öğrencilerimizi buluşturduk. Sonuçta öğrencilerimizin yazdığı binin üzerindeki öyküden 40 tanesini kitaplaştırarak projeyi tamamladık” dedi.

 “BU EĞİTİM ÇALIŞMASI TÜRKİYE GENELİNDE İLK KEZ IĞDIR’DA YAPILDI”
      Doğuda ve özellikle Iğdır’da öğrencilerin edebiyat eseri üretebilmesinin önemli bir gösterge olduğunu ifade eden Ateş, “Türkiye genelinde bu eğitimi ilk kez alan lise ile ilköğretim okullarının  Iğdır’da olması da ayrı bir önem teşkil ediyor.  Sanıyorum “Hikayelerle Büyüyen Çocuklar” hem edebiyat bilimi adına, hem de eğitim bilimi adına değerlendirilmesi gereken önemli bir çıktı olacak kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

      “BU PROJE İÇİMİZDEKİ YARATICILIĞI ORTAYA ÇIKARDI”
        Proje kapsamında öykü yazan lise öğrencisi Büşra Gültekin,  kitapta 2 öyküsünün yayınlandığını anlatarak konuşmasına şöyle devam etti:  “Her çocuğun içinde ortaya çıkmayan bir yaratıcılık vardır. Sonuçta doğuda şartlar biraz sınırlı, o yüzden bu proje bizim için çok iyi oldu. Hepimizin yaratıcılığı ortaya çıktı. Birçok arkadaşımız bu sayede kendisini geliştirdi.
    400’den fazla arkadaşımız bu projeye katıldı. Önce öğretmenlerimizden destek aldık. Daha sonra kitaplarını okuduğumuz yazarlar ile buluştuk.
    Hikaye yazmayı bu kadar önemsememiştim. Fakat bu eğitim, hikaye yazma anlamında beni hem cesaretlendirdi, hem de daha iyi hikaye yazmak için deneyim kazandırdı” dedi.

  Diğer bir öykü yazarı orta öğretim öğrencisi sadet Yeter ise, “Bu proje sayesinde bir hikayem kitapta yayınlandı.
    Bu beni çok mutlu etti. Bundan sonra hep hikaye yazmayı ve ileriye dönük ise bu işi meslek edinmeyi düşünüyorum. Yazdığım kitaplarımı sadece Iğdır’da değil de, Türkiye’nin her yerinde raflarda görmek istiyorum” diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.