Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Tarih : 2013-09-20 / Kategori : Gündem

Gaziler Günü Törenle Kutlandı

    Iğdır’da  ‘Gaziler Günü’ nün 92. yıl dönümü yapılan tören ile kutlandı.   
       Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında düzenlenen tören, Iğdır Valisi Ahmet Pek ve Protokol tarafından Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla devam etti.
     Bir öğrencinin okuduğu şiirden sonra  Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri derneği Kurucu Başkanı Kanber Güzelkaya, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.
    Bu günün, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin varoluş mücadelesinde iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan, gazilerin onurlandırıldığı gün olduğunu belirten Kanber Güzelkaya, "Ülkemiz bugün, dünden olduğundan daha da çok iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkı ve onun aziz ordusunun azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir." dedi. Konuşmanın ardından gaziler, dernekte tebrikleri kabul etti.
    Törene; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Kalyoncu, Belediye Başkan vekili Ayşegül Yaşa, Iğdır Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneği üyeleri, kurum amirleri, şehit ve gazi aileleri ve öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası