Bende Büyüyünce Kansermi Olacağım!

Tarih : 2013-09-23 / Kategori : Gündem

Bende Büyüyünce Kansermi Olacağım!

    (ASİMDER)Iğdır Asılsız Ermeni İddalarıyla mücadele Derneği tarafından Ermenistan’da bulunan Metsamor nükleer santralinin radyasyon yayarak kansere yol açtığı gerekçesiyle kapatılmasını istedi.
    Dernek üyeleri tarafından Atatürk Caddesi Zübeydehanım bulvarında yapılan basın açıklaması ve protestoda konuşan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, “Iğdır’da kanser vakaları büyük artış ğöstermekte, genç yaşlı demeden insanlar ölmektedir. Bununda sorumlusu yanı başımızda bulunan Ermenistan’daki nükleer santraldir. Bizler diri diri yaşayan ölüyüz. Havayla solunan radyasyon insanları kanser etmekte ölümlerine neden olmakta, hayvanlar sakat doğum yapmakta, çoğunluğuda düşük yapmaktadır.
    Bunun tek sorumlusu Metsamor nükleer santralidir ve derhal kapatılmalıdır.” dedi.
    Iğdır’da radyasyondan korunacak sığınakların olmadığını ve yetkililerin bu konuda hiçbir çalışma yapmadığını belirten Gülbey, Devlet Iğdır’a acilen sığınak yapmalı bu konuda Iğdır ve çevresinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden Metsamor nükleer santralinden Iğdır’ı koruyacak tedbirler alınmalı, bu gün Yünanıstan sakız adasında yaşayan insanlara ekstradan aylık 400 dolar verirken Iğdır’da yaşayan hastalar ise tedavileri için ceplerinden para harcamaktadır. Metsamor nükleer santrali eski bir sistemle çalışıyor. Avrupa birliği bu santralin kapatılmasına karar verdiği halde bu santral Ermenistan tarafından kapatılmamaktadır. Iğdır’da bütün kurumlarda Radyasyon ölçüm cihazları var ama gerçek veriler açıklanmıyor. Radyasyon verileri oranları 7 olarak gösteriliyor. ama gerçekte 11’i gösteriyor. Buda radyasyon olduğunu gösteriyor. Yetkililer bölge de kanser vakası sayısını göstermiyor ve bu konuda gerçek veriler üzerinden açıklama yapmayarak insan sağlığıyla oynuyorlar.” şeklinde konuştu.
    Nükleer santralin kapatılmasına katılan çocuklar ve büyükler beyaz kefen giyerek ‘bende büyünce kansermi olacağım’, ‘yaşayan ölüyüz’ yazılı dövüzler taşıdılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası