Erkekler Cezaevinde Kadınlar Nöbette

Tarih : 2013-09-25 / Kategori : Gündem

Erkekler Cezaevinde Kadınlar Nöbette

KAN DAVASI YÜZÜNDEN 20 ÖĞRENCİ OKULA GİDEMİYOR

          Iğdır Karakoyunlu İlçesine bağlı Kerimbeyli Köyünde meydana gelen kan davası yüzünden 20 den fazla öğrenci öldürülme korkusu ile okula gidemiyor.
                  Iğdır Karakoyunlu İlçesine bağlı Kerimbeyli Köyünde  04.06.2013 Tarihinde Kan davası nedeniyle çıkan kavgada 4 kişinin ölmesi  2 kişinin yaralanması ve 6 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan olaydan sonra öget ailesinin çocukları okula gidemiyor öldürülme korkusu yaşayan aile ne yapacağını bilemiyor kadınlar bütün işi görüyor.
             Geçen 31 Mart 2013 günü Iğdır kent merkezinde 25 yaşındaki Hakan Öget, uzaktan akrabası olan 28 yaşındaki Sadık Öget'i otobüs bileti alırken öldürüp kaçtı. İntikam için pusuya yatan Sadık Öget'in kardeşleri, Aras Nehri kenarında traktöre ot yükleyen akrabalarına otomatik tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateş sonucu 50 yaşındaki Nurettin, 30 yaşındaki Battal, 26 yaşındaki Fesih ve 25 yaşındaki Sadık Öget öldü. Aynı saldırıda Abdulmenaf Öget ile Mehmet Öget ise ağır yaralandı.
    Olaydan sonra firarda olan cinayet zanlıları 2,5 ay sonra Jandarma tarafından yakalandı.
     Jandarmanın yaptığı istihbarat ve sıkı takip sonucunda 4 kişiyi öldürdükleri iddia edilen Salih Öget ve kardeşi Cevdet Öget, olaydan yaklaşık 2.5 ay sonra Ardahan'da yaylada silahları ile birlikte saklandıkları su kanalında yakalandı. Iğdır'a getirilen Öget kardeşler tutuklandı.Reis Öget,Musa Öget ve Enver Öget Iğdır'da saklandıkları yerde yakalanarak cezaevine gönderildi.
    Kan Davası 5 yıl önce başlamış
    5 Yıl Önce Raif Öget Abdulkadir Öget'i kızkardeşini seviyor diye öldürmüş.Olaydan sonra teslim olan Raif Öget Tutuklanarak cezaevine gönderilmiş.5 Yıl sonra Abdulkadir Öget'in Kardeşi Hakan Öget abisi Abdulkadir Öget'i öldüren Raif Ögetin kardeşi Sadık Öget'i 31 Mart 2013 günü otobüs bileti alırken öldürüp kaçmıştı.
    İntikam için pusuya yatan Sadık Öget'in kardeşleri, Aras Nehri kenarında traktöre ot yükleyen akrabalarına otomatik tüfeklerle ateş açmış, Açılan ateş sonucu 50 yaşındaki Nurettin, 30 yaşındaki Battal, 26 yaşındaki Fesih ve 25 yaşındaki Sadık Öget ölmüştü. Aynı saldırıda Abdulmenaf Öget ile Mehmet Öget ise ağır yaralanmıştı.
    Bu olaydan sonra Öget Ailesinden toplam 6 kişi tutuklanınca evde kalan 23 çocuk ve 8 kadın tek başına yaşam mücadelesi veriyor.
    Ailenin bazı akrabaları 2 ay önce köyü terk ederek büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmış.
    Köyde kalan kadın ve çocuklar korku içerisinde yaşamaya çalışıyorlar Hatta evdeki ruhsatlı tüfekle ortaklaşa nöbet tutuyorlar.Okula gidemeyen çocuklar ise Devletten yardım bekliyorlar.
    Evin tek bekar kızı olan 25 yaşındaki Nevra Öget Abilerim cezaevinde 70 yaşındaki annem hayvanlarımızı otlatıyor dışarıya çıkamıyoruz korku içerisinde yaşıyoruz Mardin'de yaşanan olayın aynısı burada yaşanmadan Devlet bize sahip çıksın Abilerim Musa ve Enver öget olayı kendilerinin yaptığını itiraf etmişler diğer 3 abim olan Reis,Salih ve Cevdet Öget kesinlikle suçsuz yere içeride yatıyor. Onlar dışarıda olsa neyimiz var neyimiz yok satarız bizde buraları terk ederiz ama şunda başımızda kimse yok çaresiziz.
    75 yaşındaki Anne Perizade Öget ise Türkçe bilmediği için Kürtçe çaresizliğini anlattı.
    Cezaevinde yatan Salih Ögetin eşi Gül Öget “Olayı yapan 2 kişi Musa ve Enver ama eşim ve diğer kardeşleri boşu boşuna içeride yatıyor. Çocuklarıma babalarının nerde olduğunu söyleyemiyorum. Devlet gelsin anlatsın. Kan davası yüzünden olan kadınlara ve çocuklara oluyor, bizim günahımız ne.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası