Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı Iğdır'da Yapıldı

Tarih : 2013-10-01 / Kategori : Gündem

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı Iğdır'da Yapıldı

     İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı Iğdır’da yetkililerin katılımı ile yapıldı.
    Ticaret odası toplantı  salonunda yapılan toplantıda konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek, “Iğdır üç ülkeye sınır bir il, Iğdır’da böyle bir toplantının yapılması güzel bir olay“ dedi.
    Pek, “kaçakçılığın önlenmesinde istihbarat çok önemli. Kaçakçılığın meydana geldiği olgu yönü değerlendirildiğinde ülkeye zararları ve bu zararların ülke için kaybının ne kadar büyük olduğunun belirlenmesi için bu tür koordinasyon toplantılarına ihtiyaç vardır.  Bu yüzden sınır illeri açısından bu toplantının önemli olduğunu belirteyim. Bu toplantıdan herkesin öğreneceği çok şey var“ şeklinde konuştu.
    Toplantıya başkanlık yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamdi Nayir de yaptığı konuşmada “bu toplantıların 124’üncüsünü Iğdır’da gerçekleştiriyoruz. Kaçakçılık önemli bir konu olduğu için bu tür koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Ankara’da yapılan katılımlardan daha geniş katılımlı olması için taşrada yapılması kararı alarak Iğdır da yapıyoruz. Kaçakçılık, terör örgütlerinin kaynağını teşkil etmesi ve elde edilen gelirin terör örgütlerine aktarılması, onlara kaynak teşkil etmesi bakımından ülkemiz açısından önemli bir problemdir. Önemli bir problem olan güvenlik problemimizi ve kaçakçılık sorununu çözmek de bizim görevimizdir. Kaçakçılık, terör örgütlerinin kaynağını teşkil etmesi ve elde edilen gelirin terör örgütlerine aktarılması, onlara kaynak teşkil etmesi bakımından ülkemiz açısından önemli bir problemdir. Gündemimiz önemli, yapmış olduğumuz çalışma önemli...” dedi.
     İçişleri Bakanlığı  Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayir “Buradan çıkacak faydalı sonuçların, ülkemizin hem ekonomisine hem de sosyal hayatına, güvenine ve huzuruna tesir edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
     İçişleri Bakanlığı  Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı tarafından Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı odasında düzenlenen “Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı”na, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nayir ile Ağrı, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Van, Hakkari ve Kars illerinin Vali, Emniyet Müdürleri ve Jandarma komutanları katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.