Iğdır’da “Çocuk Hakları Gününde” Öğrencilere Broşür Dağıtıldı

Tarih : 2013-11-21 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da “Çocuk Hakları Gününde” Öğrencilere Broşür Dağıtıldı

    20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler’e üye ülkeler tarafından imza altına alınan Dünya Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesine dikkat çekmek üzere kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Iğdır’da Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı öncülüğünde Iğdır Valisi Ahmet Pek, Başkanlığında Iğdır İnönü İlköğretim okulunda Çocuk haklarıyla ilgili tören yapıldı.
      20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününe dikkat çeken Vali Pek, Çocuk olarak bir çok hakkınız var ama siz bu hakları bilmiyorsunuz. Bizlerde bunun için broşürler bastırarak haklarınızın neler olduğunu öğrenmeniz için sizlere dağıtıyoruz. Haklarımızın neler olduğunu bilirsek adımımızı ona göre atarız. Kendimizi daha iyi anlatırız.” dedi.
“ÇOCUKLARIN HAKLARI OLDUĞUNU BİLMELİYİZ”
Çocuklarında hakları olduğunu bilmeli ve anlamalıyız diyen Vali Ahmet Pek; “Dünyada ve ülkemizde çocuklarımızın içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sunmak amacıyla, Birleşmiş Milletlerce ‘Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’ üye ülkelerce kabul edilmiş ve imza altına alınmıştır. Bu evrensel bir gün ve kavramdır. Bizde Iğdır Valiliği olarak bu evrensel kavrama sahip çıkıyor ve halkımızın çocuk haklarına dikkatlerini çekmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
     Öğrencilere haklarınızı biliyormusunuz diye soran vali Pek, hayır cevabını alınca, bir öğrenciye Broşürde yazılı olan haklarını okuttu..
    İnönü İlköğretim okulu 8 sınıf öğrencisi Merve Göze, “20 Kasım Çocuk hakları günümüz olduğunu bilmiyorduk. Artık haklarımızın neler olduğunu öğrendik. Bu yüzden sayın Valimize ve yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.
      Programa Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sedat Bilir  katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.