Iğdır'da "Mesleki Eğitimde Kalite Uygulamaları" (METEK) Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2013-11-22 / Kategori : Eğitim

Iğdır'da

     Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), Meslekı Teknık Egıtımde Kalite Uygulamaları" (Metek)
toplantısı yapıldı.
           Anatolia düğün salonunda yapılan  toplantıya; Meslek Liseleri Yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri yanı sıra öğrencilerin staj yaptıkları işletme temsilcileri, il ve ilçelerden meslek eğitiminden sorumlu Şb. Md., İşkur İş ve Meslek Danışmanları, Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve ile sektör temsilcileri katıldı.
            , Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Serdar Yücesu ,bakanlık  temsilcisi Abidin  Yüzgeç ve  METEK Doğu Anadolu  Bölge Yöneticisi Ümit Güler'in katıldığı toplantıda 2012 yılı Mayıs ayından bu yana devam eden çalışmalarla ilgili gelinen nokta masaya yatırıldı ve çalışmalara son şeklin verilmesiyle ilgili veriler değerlendirildi.          Toplantıda; Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Serdar Yücesu tarafından Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite, Kalite Güvencesi, Öz Değerlendirme Kavramı ve Prensipleri, Öz Değerlendirme Uygulama Rehberi konusunda bilgi verilerek, katılımcıların beklenti, görüş ve önerileri dikkate alındı..
              Toplantıda; Bölge Yöneticisi Ümit Güler, tarafından Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite, Kalite Güvencesi, Öz Değerlendirme Kavramı ve Prensipleri, Öz Değerlendirme Uygulama Rehberi konusunda bilgi verildi.
                   Öğretmen ve öğrenciler gurup çalışması sonucunda Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi konusundaki görüşlerini açıkladılar.
          Daha önce Iğdır'da  üç farklı zamanda yapılan toplantılarda da Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmış, Meslek Lisesi idareci ve öğretmenleri konuyla ilgili görüşlerini açıklamışlardı. Bu toplantıyla 21 pilot ilde yapılan çalışmalar nihai şeklini almış olacak. Pilot olarak seçilen Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis,
Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van ve Yozgat illerinde müteaddit defalar yapılan seminerlerde Mesleki Eğitimin Sorunları tartışılmış ve çözüm yolları araştırılmıştı.
            METEK Projesi Kalite Bileşeninin gerçekleştirdiği Öz Değerlendirme Çalıştayları'nda uzmanlar ve eğitimciler Öz Değerlendirme El Kitapçığını değerlendirdi ve tartıştı. Meslek Lisesi Öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda; öğrenciler de Mesleki Eğitimde Kaliteye Yönelik beklentilerini dile getirdiler.   Toplantıya; Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abbas Öcal, şube müdürü Oktay Maral, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.