24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Tarih : 2013-11-26 / Kategori : Eğitim

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

EMEKLİ ÖĞRETMEN SEHER MUGANLI HERKESE DUYGULU ANLAR YAŞATTI

    24 Kasım Öğretmenler günü Iğdır'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
      Kutlama programı Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.  Gün vesilesiyle Iğdır Kültür Merkezinde devam eden törene Iğdır Vali vekili Mevlüt Özmen, Iğdır 5.Hudut alay komutanlılığı adına Recep Kapucuoğlu, Jandarma Alay komutanı Erdem Yılmaz Emniyet  Müdürü İbrahim Karadağ, Akp il başkanı Mustafa Buluş, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Milli Eğitim Müdür vekili Tahir Kaman, Okul Müdürleri Öğretmenler ve öğrenciler
katıldı.
    Törende açılış konuşmasını yapan Tahir  Kaman, Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak Büyük Atatürk'ün öğretmenlere olan sevgi ve güveninin anlamlı ifadesi olarak Baş öğretmenlik "Unvanını kabul ettiği 24 Kasım gününü 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutluyoruz.   
      Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimiz yemin ederek meslek yaşantılarına ilk adımlarını attılar. Öğretmenlerimiz bu yemini ederek kendilerini eğitime adamış oldular. Erdemliğin, olgunluğun, insanlığın, mimari ve mümessili öğretmenlerdir.
İyilik ve doğruluk dürüstlük, ahlak milli birlik ve beraberlik milli ve manevi değerler, demokrasi, çağdaşlık gibi temel kavramları öğreten benimseten, bunlar üzerine ortak sorumluluk duygusu geliştiren yegane meslek öğretmenliktir" dedi.
                Emekli olan öğretmen Seher Muganlı'ya  Hizmet Şeref Belgesi Vali vekili Mevlüt Özmen tarafından takdim edildi.
    Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
          Emekli olan öğretmen Seher Muganlı da yaptığı konuşmada hem ağladı hemde herkesi duygulandırdı.Muganlı, “20 yıllık öğretmenlik mesleğimi tamamladım. Bu süre içinde Atatürk ilklerine, öğretmelik yeminine, mesleğimin gerektirdiği sabır, saygı ve hoşgörü ilkelerine her zaman bağlı  kaldım,  öğrencilerime her zaman sevgiyle yaklaştım.
Her şeyden önce öğretmen olduğumu hiçbir zaman unutmadım. Öğretmenliğin bitmeyen bir öğrencilik olduğu bilinciyle yılmadan çalıştım. Öğrencilerimin sevinci sevincim hüznü hüznüm oldu.Başarılarıyla gurur ve onur duydum. Onları üst düzeye çıkarmak için uğraştım. Anılarım, hayallerim gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmeyecek, öğrencilerimi hep sevdim, onlara doğru, çalışkan, mert, saygılı olmalarını öğütledim." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.