Ak Parti Iğdır Belediye Başkan Adayı Buluş, Sanayi Sitesi Esnafını Dinledi

Tarih : 2014-01-14 / Kategori : Siyaset

Ak Parti Iğdır Belediye Başkan Adayı Buluş, Sanayi Sitesi Esnafını Dinledi

         Ak Parti Iğdır Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Buluş Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Sanayi sitesi esnafına üç gününü ayıran Başkan adayı Buluş, esnafı tek tek gezerek görüş ve önerilerini alarak sorunlarını dinledi. Esnafın durumu “bir dokun bin ah işit” türdendi. Sanayi esnafı yıllardır hiç kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediklerinden yakındılar. Defalarca belediye ve vilayet başta olmak üzere herkese gitmişler ancak dertlerine deva olan çıkmamış. Sitenin alt yapı ve üst yapı hizmetleri yok. Yeşil alan yok, park yok, dinlenilecek sosyal alan yok. Kaldırım yok. Çöp bidonu yok. Asfalt yok. Yollar köstebek yuvası. Yağmur yağınca dükkânlar doluyor. Karlar eriyor, esnaf çamur içinde çalışıyor. Belediye yolu yapmış yol yapılıp diğer kısımlar kalınca yüksek kalan yolda eriyen karlar ve yağmur suları dükkânlara doluyor. Diğer kısımlar için belediye “burası özerk bir bölge biz karışamayız” demiş. Valiliğe gitmişler “bakanlığa yazı yazacağız” denilmiş öylece kalmış.
    Esnaf, Başkan Adayı Buluş’un Taahhütlerini Kameraya Kaydetti
             “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer” misali sanayi sitesi esnafı da Ak parti Iğdır Belediye Başkan Adayı Mustafa Buluş’un başkan seçildiğinde sanayi sitesine tüm hizmetleri getireceğine dair taahhütlerini toplanarak kameraya kaydettiler.  Esnaf, “Bize daha önce birçok siyasi çok taahhütte bulundu. Ancak seçildikten sonra bizleri unuttular. Bizde bu nedenle Sayın Buluş’un sanayi sitemizle ilgili proje ve taahhütlerini kameraya kaydettik. Seçildikten sonra kendisinden vaat ettiği hizmetleri bekliyoruz” dediler.
           Iğdır Sanayi Sitesi Esnafı ziyaretinde konuşan Başkan Adayı Buluş, projelerini sıralarken sanayi sitesinin tüm alt yapı, üst yapı başta olmak üzere ışıklandırma, trafo, kaldırım, çöp sorunu, sosyal alan ve diğer tüm ihtiyaçlarının iki buçuk ay içerisinde hal edilebilecek hizmetler olduğunu söyledi. Başkan Buluş, “Burası şehrimizin aynasıdır. Şehrimize gelip arabası arızalanan, ya da bir araç parçasını değiştirip yenileyen ilk buraya gelir. Sanayi sitemizin bu hali son derece üzücüdür. Ben de zaman zaman geliyorum. Bizim belediyeciliğimiz döneminde buranın sorunlarını gerekse belediyemiz bünyesinde, gerekse bakanlıklar bünyesinde gerekli girişimlerde bulunup mutlaka çözüme kavuşturacağız. Bu durum Iğdır’a yakışmıyor” dedi.  

Facebook Beğenenler

  1. Iğdır Sevdası 2014-01-16 06:51:15

    Bu nasıl seçim vaadi böyle.her gittiği yerde sayın buluş bir sürü vaadde bulunuyor , lakin bu vaadlerinde parasal değerinin belediye bütçesiyle karşılanmasınında çok zor olduğunu kendisi de ifade ediyor.Ee kaynağını nerden bulacaksınız bu projenin , cevap şu ankara'dan yani hūkūmetten.biz de şunu sorduk ya hükümet bir daha iktidar olamazsa ne olacak.bu vaadleri gerçekleştiremeyeceksiniz, dolayısıyla sayın buluş sizin de bir albeniniz kalmıyor.Yine şunu sorduk , sayın buluş bizim bildiğimiz iller bankasından nüfusa göre gelen ödenek var , iktidar partisi niye ığdır'a bu kadar çok para göndersin ki ığdır'ın nūfusu ve çıkarabileceği milletvekili sayısı belli neden bu kadar çok yatırım ve finansman sözü.sayın buluş'un cevabı; sayın başbakan ığdır'a ayrı bir önem veriyor.iyi de ayrı bir önemi neden veriyor bunu cevaplaması gerekirken cevaplayamadı.Bana göre sayın buluş havuç ve sopa taktiğini kullanıyor bu yanlış.daha önce denenmiş bir yöntem ığdır'da tutmadı.ikinci hataları şu, propaganda adayın kendi beceri ve karizmasına dayanmalıdır, her konuşmada ankara vurgusu yapmak birilerinin gölgesinde siyaset yapacağının ifadesidir ki bu yanlıştır.Üçüncü yanlış ta şu vaadedilen proje tutarlarının maaliyet boyutu çok yüksek bir finansmangerektiriyor.Acaba bu parayı alabilecek mi? Alsa dahi 5 yıl içerisinde gerçekleştirebilecek mi? Mazallah bunların hepsini geçtim ya çok güvendiği hükümet iktidara bir daha güçlü bir şekilde gelebilecek mi? Bence sayın Buluş'un seçim propagandasını ciddi şekilde sorgulayıp daha samimi ve gerçekçilik üzerine oturtması lazım.

  2. AYDINLIK 2014-01-17 16:49:09

    2 yıldır ığdır'da yaşıyorum.nasip olsa yazın tayinim çıkacak ve bu şehirden kurtulacağım.bu nasıl bir şehir, adeta çöp şehir, yollar berbat adeta köstebek yuvası.inşallah belediye bdp nin elinden kurtulur.gelelim mustafa bey'e.iktidar partisi burdan ne milletvekili ne de belediye başkanı çıkaramıyor.bu ne başarısızlık, acaba yıllardır ne başarı elde etti de şimdi kendisi ne yapacak.kazanabilecegine dair ciddi endişelerimiz var.sanki yıllardır seçim kazanmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.eger batıda böyle bir teşkilat olsaydı genel merkez çoktan fesh ederdi.ak parti ığdır'da hala bu teşkilatla nedrn seçime gidiyor anlamak gerçekten zor.Sayın Mustafa Buluş keşke seçimi kazanabilseniz ama bu teşkilatla ve geçmişte yaptıklarınıza bakınca çok zor görūnūyor.

  3. Nevbahar 2014-01-17 22:04:08

    Selamu aleykūm.Bir ığdırlı olarak sesleniyorum.Artık yaşanabilir temiz, düzenli bir şehir istiyoruz, bu hepimizin ortak arzusu.Eğer bu arzuyu gerçekleştirmek istiyorsak mantıklı bir seçim yapmak zorundayız.Ne kürtçülük yapan bir parti ne de kuru kuruya türkçülük yapan partiden hayır gördük.Bir kez de iktidar partisini deneyelim, bakalım onlar ne yapacak ığdır'a.Zaten sorunlarımızı çözerse bu bizim lehimize, çözemezse yine eski zihniyete dönelim.Ne olur bu sefer denenmemişi deneyelim.Inanın bu ığdır için daha hayırlı olacak.

  4. Sabalan 76 2014-01-21 22:11:22

    İyi geceler.Mustafa Buluş bey acaba yıllardır ığdır için ne yaptınızda şimdi ığdır için ne yapacaksınız.Yıllardır sadece bir kesimin işsizlerini devlet kurumlarına doldurup bir kesimin müteahhitlerine ihaleler verip zengin ettiniz.Ne yüzle oy isteyeceksiniz biz ığdırlılardan.Yine de Allah yolunuzu açık etsin diyorum.

  5. BABEK 2014-01-22 22:09:51

    Bu son çırpınışınız.Hem ığdır'da kaybedeceksiniz, hem Türkiye genelinde.Bizler şah ismail, sizler yavuz.Bizler pir sultanız, sizler hızır paşa.Bizler Malik eşteriz , sizler Amr bin as.Biz kazanacağız, siz kaybedeceksiniz.Çünkü biz inandık.siz padişahın tahtına yaslandınız.İşte aramızdaki fark bu.

  6. Sultan Galiyev 2014-01-24 22:54:58

    Keşke devletin imkanları daha önceden ığdır için seferber edilseydi.Şimdi seçime iki ay kala bir sürü vaatte bulunmak gerçekçi görünmüyor.İyi olan kaxansın demekten başka da çare kalmıyor.

  7. Arif Terzioğlu 2014-01-26 23:01:24

    Sayın Buluş s.aleyküm.Sizin bir lafınız beni ve arkadaşlarımı çok üzdü.Hizmet hareketi mensuplarını sırf başbakan dedi diye "evet bunlar virüs gibi yayılmış, hükümete mossadın hazırladığı bir planla darbe yapmaya çalıştılar"diyerek çirkin bir iftira attınız.Bu nasıl bir mantıktır, siz de hiç insaf yok mu, bu insanların hangisini mosadla irtibat halinde gördūnūz.Allah ıslah etsin sizi.Iğdįr'da hizmet veren, kürdü, türkü ayırt etmeden herkese yardımcı olan bu insan gönüllülerinden ne zarar gördünüz.

  8. Ahmed_i Xani 2014-01-27 23:11:31

    Siz ne hakla kürtler'den oy istiyorsunuz Mustafa bey.Kürtler'in iradesi yıllardır Iğdır'da ergenekoncular tarafından gasp edildi.Simdi kürtler iradesiyle gasp edilen belediyeyi yönetme hakkını kazanmışken , kürtleri kandırarak,fakirlerine havuç göstererek iradelerini yok etmek kürtlere ihanettir sayın buluş.Kazanamayacağınız bir seçime girerek ve kürt oylarını bölerek derin devletin mhp yi tekrar belediyeyi ele geçirme projesine destek oluyorsunuz.Akp nin kürtlere vurduğu darbenin temsilciliğini yapmayın mustafa bey.Unutmayìn mustafa bey kürtler kürtlerin vurduğu darbelerden çok acı çektiler

  9. Said_i Nursi 2014-02-07 22:44:30

    Selamu aleyküm.Dikkat ediyorum ığdır'da hizmet hareketine karşı ciddi şekilde bir baskı var.Mustafa bey soruyorum size, sırf hizmet hareketine gönül vermiş diye ve size teveccüh göstermemiş diye bir arkadaşımızı neden geçici görevle tuzluca ilçesine sürgün ettirdiniz.Mustafa bey şunu unutmayın; mahkeme kadıya mülk değildir.Herkesin bir hesabı vardır, lakin celil ve cabbar olan Allah'ın da bir he h hesabı vardır ve bu hesap daha çetindir.Inşallah bu zulme ve haksizliga bir an önce son verirsiniz.Allah ıslah etsin sizleri.bu mantıkla bu zulumle seçim kazanmanız çok zor görünüyor.yine de size başarı diliyorum.

  10. Said_i Nursi 2014-02-07 22:54:13

    Selamu aleykum.Mustafa bey'den ve akp il başkanlığından cevap ve açıklama bekliyoruz.Hizmet hareketine gönül vermiş bir memur arkadaşımızı, sırf size teveccüh göstermemiş diye neden tuzlucaya sürgün ettirdiniz mustafa bey.Mahkeme kadıya mülk değildir.ığdır'da size mülk değildir mustafa bey.Herkesin bir hesabı vardır, celil ve cabbar olan Allah'ın da bir hesabı vardır ve bütün hesapları alt üst eder ve daha çetindir.Yaptığınız zulme son verin, bu arkadaşımız ve ailesi perişan halde.Allah sizleri ıslah etsin, devlet memuru oldugumuz için kimligimizi ve kurumumuzu açıklayamıyoruz.Bunca yaptiklariniza rağmen seçimlerde başarı diliyorum mustafa bey.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.