BDP Iğdır Tuzluca adayını açıkladı

Tarih : 2014-01-21 / Kategori : Siyaset

BDP Iğdır Tuzluca adayını açıkladı

    BDP Iğdır’ın Tuzluca (Qulp) ilçesinin belediye Eşbaşkanı adayını açıkladı. Aday açıklama töreninde konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Başkanımızın son görüşmede Öcalan’ın kendilerine Iğdır’ı kazanmak zorunda olduklarını söylediğini belirterek “Başkanımızın son görüşmede Iğdır önemlidir demesini ben size hatırlatmak isterim. Iğdır’ı kazanmak zorundayız dediğinin de altını çizmek isterim” dedi.
    BDP Iğdır İl Örgütü Iğdır’ın Tuzluca (Qulp) ilçesinin belediye eşbaşkan adayını Mehmet Gültekin olarak açıkladı. BDP Iğdır İl Örgütü binasında gerçekleşen basın açıklamasına BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, BDP Iğdır il, ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra BDP Tuzluca belediye eşbaşkan aday adayları katıldı.
    Aday açıklanması öncesi konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, hiçbir aday adayı arkadaşın küskünlük ve kırgınlık içersinde olamaması gerektiğine dikkat çekerek “Tuzluca adayımızı açıkladıktan  sonra diğer hiçbir aday adayı arkadaşlarımızın hiçbir şekilde küskünlük ve dargınlığın içerisine  girmemesi lazımdır. Seçilecek olan arkadaşımızın etrafında kenetlenerek, Tuzluca’yı almak adına çalışma yürütecekler ve örgütsel bir çalışma sergileyecekler bize yakışanda budur. İki dönemdir kaybettiğimiz bir yeri bu sefer kazanmak zorundayız. Başka hiçbir şansımız yok. En fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir süreçteyiz. Oylarımızı yükseltmek, belediye sayılarımızı yükseltmek durumundayız. Kaybettiğimiz her bir oyumuz bize farklı şekilde yansıyacaktır.”
Buldan, PKK Lideri Sayın Öcalan’ın kendilerine Iğdır’ı kazanmak zorunda olduklarının altını çizdiğine dikkat çekerek ”Başkanımızın son görüşmede Iğdır önemlidir demesini ben size hatırlatmak isterim.
Iğdır’ı kazanmak zorundayız dediğinin de altını çizmek isterim. Iğdır’ı aldığımızda Cemil Çiçek’in Iğdır’ı da aldılar. Ermenistan sınırına dayandılar sözünü de unutmamamız gerekiyor. Iğdır stratejik bir yerdir.
    Iğdır’ı her siyasi parti almak ister. Ama Iğdır bizim olmalıdır. Iğdır Kürt halkının ve BDP’nin olmalıdır” dedi.
    Ardından konuşan BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar ise tüm diğer aday adayları seçilecek aday arkadaşımızın yanında olacağından kimsenin şüphesi olmadığına dikkat çekerek ”Seçim
bölgelerimizden biri olan Tuzluca ilçemizin belediye eşbaşkan adayını bugün merkezi aday belirleme
komisyonu tarafından bize bilgi verildi. Bizler de bugün bunu açıklamak için buradayız. Tüm diğer aday adayı arkadaşımızın etrafında kenetleneceğinden şüphemiz yoktur” dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından BDP Tuzluca ilçe Belediye Eşbaşkan’ı Adayı Mehmet Gültekin olarak açıklandı.

Facebook Beğenenler

  1. Ahmed_i Xani 2014-01-27 23:15:16

    Helal olsun size.inşallah kulp diyarını alarak oranın makus talihini değiştireceksiniz.Az kaldı kulp, seni de Iğdır gibi kurtarıp özgürleştireceğiz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.