Sinan OĞAN, Mecliste Ülkücü Şehitleri Andı ve “Iğdır’ı Kazanacağız” Mesajı Verdi

Tarih : 2014-02-01 / Kategori : Siyaset

Sinan OĞAN, Mecliste Ülkücü Şehitleri Andı ve “Iğdır’ı Kazanacağız” Mesajı Verdi

    Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, 30 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde torba yasa görüşmeleri sırasında iki konuşma yaptı. OĞAN konuşmalarında toplumun önemli sorunlarına değindi.
    Dr. Sinan OĞAN, ilk konuşmasında 31 yıl önce Gaziantep’te asılarak şehit edilen ülkücü şehit Ahmet KERSE’yi, kısa süre önce MHP Esenyurt seçim koordinasyon merkezine yapılan saldırıda şehit edilen Yusufiyeli Cengiz AKYILDIZ’ı ve 30 Ocak günü şehit haberi gelen Mustafa ÜNLÜ’yü anarak konuşmasına başladı. OĞAN, “Sahte kefen edebiyatı ile toprak üstünde ayakkabı kutularını aklamaya çalışanların hak davası yolunda kefen giyerek toprağa düşenlerden ders alması gerektiğinin zamanıdır.” diye konuştu. Konuşmasında ayrıca şehit yakınlarına ve gazilere verilen hakların artırılması, bu konuda kapsamlı düzenlemeler yapılması gerektiği üzerinde durdu. OĞAN, TÜRKSAM – Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi tarafından hazırlanan raporda birçok ülkede şehit ve gazi yakınları ile ilgili yasal düzenlemelerin konu edindiğini belirterek “Türkiye gibi şehitlik kavramının son derece önemli olduğu, gazilerimizin, şehit ailesi ve yakınlarının el üstünde tutulması gereken bir ülkede, maalesef, gazilerimizin birçok sorunu çözülememiştir, şehit ailelerimizin yakınları yokluk içerisindedir” dedi.
    OĞAN, diğer konuşmasında ise Iğdırlı engelliler başta olmak üzere Türkiye’de yaşayan engellilerin sorunlarını dile getirdi. Küçük yerlerde yaşayan engelli vatandaşların daha büyük sorunları olduğunu iş bulma ve sosyal hayata katılma noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını belirten OĞAN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konu üzerinde çalışmalar yapmasını talep etti. OĞAN, “Sayın Bakanım, gelip Iğdır'daki engelli vatandaşlarımızın, hele şehir merkezinde değil de köydeki engelli vatandaşlarımızın durumuna bakın, bu engelli vatandaşlarımız dört duvarın içerisinde ve akşama kadar duvarlarla konuşur vaziyettedir. Bu engelli vatandaşlarımızın iş bulma noktasında ciddi sıkıntıları var, sosyalleşme konusunda ciddi sıkıntıları var. Özellikle de İŞKUR'un bölgelere yönelik birtakım faaliyetlerinin bir kısmı engelli vatandaşlarımıza ayrılırsa sorunların çözülmesi noktasında büyük katklar sağlanır. Özellikle bankaların belli alanlardaki hizmetleri artık otomasyona geçti, internet üzerinden yapılıyor, bunların bir kısmında bir zorunluluk getirilirse, tekrar altını çizmekte fayda var, çağrı merkezleri özellikle engelli vatandaşlarımıza evde hizmet verecek şekilde yeniden dizayn edilirse zannediyorum ki bu konuda maksat hasıl olmuş olur. Evde ailesinin onlara getireceği kazanca ve sadece ailesiyle konuşmak zorunda ve bir de dört duvarla konuşmak zorunda kalan vatandaşlarımız da bu dertten, bu sıkıntıdan kurtulmuş olur. Ben Iğdır özelinde bunun tekrar altını çizmek istiyorum. Belediye şu ana kadar engelli vatandaşlarımıza Iğdır'da herhangi bir hizmet sunmadı. Adalet ve Kalkınma Partisi, bırakın engelli vatandaşlarımızı, Iğdır'ın tamamına pek bir sorun çözme noktasında yardımcı olabilmiş değil.” dedi.
    MHP Iğdır Milletvekili OĞAN ayrıca konuşmasının sonunda “30 Mart’ta AKP Hükümetine de ihtiyaç kalmayacak, mevcut belediyeye de ihtiyaç kalmayacak. Iğdır Belediyesi’ni inşallah kazanıp Iğdır'daki engelli vatandaşlarımızın sorunlarını da yine biz çözeceğiz” diyerek 30 Mart’ta MHP’nin Iğdır’da birinci parti olacağının mesajını verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.