BDP Iğdır İl Örgütünden Basın Açıklaması

Tarih : 2014-02-12 / Kategori : Siyaset

BDP Iğdır İl Örgütünden Basın Açıklaması

Halfeli’de yaşanan saldırı basın açıklaması ile protesto edildi.
BDP Halfeli İlçe Örgütü dün akşam basında yer alan BDP tarafından AKP Seçim bürosuna yapılan saldırı iddialarını ve gelişen olayları protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
    Iğdır’a bağlı Halfeli Beldesi’nde dün akşam yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Halfeli merkezde bulunan BDP seçim bürosu önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, BDP Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, BDP Halfeli Belediye Eşbaşkan Adayları Ömer Aksu, Hanım Derinsu, BDP Iğdır İl Genel Meclis Başkanı Cengiz Savaş, BDP Iğdır il, ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Basın açıklamasında üzerinde “baskılar bizi yıldıramaz” pankartı dikkat çekti.Basın açıklamasını gerçekleştiren BDP Halfeli Belde Başkanı Ayhan Tunç, yerel seçimler yaklaştıkça beldede yaşanan olayların Kürt halkının birliktelik ve ittifakını bozamayacağına dikkat çekerek ” Bizim için önemli olan Kürt halkının birlikteliği ve ittifakıdır. Bizim özlemimiz Halfeli halkının kardeşliğidir. Hiçbir oyun bu birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi bozamaz. Tüm halkımızı sağduyuya davet ediyoruz” dedi.
    Ardından konuşan BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar,  Dün akşam Halfeli Belde’sinde bulunan AKP seçim bürolarına yapılan saldırının kendileri ile uzaktan yakından alakası olmadığına dikkat çekerek ”Önceki gün basında yer alan AKP Halfeli Bürosuna yapılan saldırıları ile ilgili iddiaların yalan olduğunu söylemek istiyoruz. Biz Halfeli’de siyasetin dilinin kullanılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Siyaset seçim çalışmaları bellidir. Burada hiçbir şekilde şiddet ve hakaret yapılmaması taraftarıyız. Tüm halkımızı ve parti çalışanlarımızı bu yönlü sağduyuya davet ediyoruz. Söylenildiği gibi BDP’lilerin söz konusu AKP seçim bürosuna saldırısı söz konusu değildir. Burada yaşayan halkımız da buna şahittir. Tam tersi bunun dışında belediye çalışanımıza saldırı girişimi olmuştur. Biz bunu basın açıklaması ile demokratik tepkimizi ortaya koyuyoruz. Bundan sonra da bir kargaşaya ortam hazırlanmaması için de Halfeli halkımıza sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Bu olaylar tekrarlanırsa demokratik tepkilerimizi her zaman kullanacağız” dedi.
Konuşmaların ardından kitle sessizce dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.