TEGV Iğdır'ı bırakıyor

Tarih : 2014-02-14 / Kategori : Eğitim

TEGV Iğdır'ı bırakıyor

Suna KIRAÇ önderliğinde 1995 yılında kurulan ve ‘Bir çocuk değişir, Türkiye değişir’ sloganıyla yurdumuzun dört bir yanında faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı  (TEGV) Iğdır’da faaliyetlerine devam ediyor.
    Amacı sağduyulu, sorgulayan, eleştiren farklılıklara açık, dil, din, cinsiyet ayrımı yapmaksızın ekip ruhu ile çalışabilen özgüveni yerinde yaratıcı bireyler yetiştirmek olan Tegv, Ateşböceği Gezici Öğrenim birimi ile Iğdır’da çocuklarla buluşuyor. Gerek ilköğretime destek gerekse sosyal alanda yaşam becerileri kazandıran etkinliklerle çocukların eğitimine katkıda bulunan Tegv, gücünü gönüllülerinden
2013-2014 okul yılı başlangıcında Van’dan Iğdır’a gelen TEGV Ateşböceği Birimi ilk olarak Hüsnü M. Özyeğin ilkokulunda etkinliklerini tamamladı. İkinci dönemin başında İmkb İlk ve Ortaokulunda konuşlanarak etkinliklerini burada sürdürmeye devam ediyor. Okulun bahçesine park edilen eğitim temalı tır dorsesi dönem sonuna kadar okuldaki çocuklarla sosyal etkinliklerini sürdürmeye devam edecek. İçersinde bilgisayar laboratuarı ile serbest etkinlik atölyesi bulunan Ateşböceğinde 2.sınıftan 8.sınıfa kadar her çocuk yararlanmakta.
Üniversiteden gelen gönüllülerin desteği ile çocuklar sosyal etkinliklerle yaşam becerileri
kazanıp özgüvenlerini tetiklemekte. Tegv Ateşböceği önümüzdeki yılda Iğdır’da kalmak için  girişimlerini sürdürmekte.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.