“Doğudan Yükselen Umutlar-2 Projesi

Tarih : 2014-05-22 / Kategori : Eğitim

“Doğudan Yükselen Umutlar-2 Projesi

                   İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanarak faaliyete geçirilen “Doğudan Yükselen Umutlar-2” projesi-kültürel ve sosyal amaçlı gezi organizasyonları faaliyeti içerisinde 21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında 4 günlük “İstanbul - Çanakkale gezisi” düzenlendi.

                   İlimizde bulunan ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimiz arasında birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını arttırmak, ülkemizin tarihi açısından önemli olayların yaşandığı yerleri ve tarihi yerleri göstermek, il dışına çıkma imkanı bulamayan öğrencilerimize fırsat eşitliği sunmak amacıyla organize edilen geziye; Proje faaliyetleri kapsamında ayrı ayrı düzenlenen Bilgi Yarışması, Kitap Okuma Yarışması, Resim ve Kompozisyon yarışmaları neticesinde il merkezi ve ilçelerimizden dereceye giren öğrenciler, Şehit-Gazi ailelerimizin çocuklarından seçilen öğrenciler, ekonomik nedenler dolayısıyla sosyal açıdan eksikliği bulunan ve il dışına çıkma imkanı bulamamış öğrenciler arasından seçilen toplam 35 öğrenci ile İl Emniyet Müdürlüğü personeli, proje ortağı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile birlikte toplam 40 kişinin katılımıyla Iğdır Valilik binası önünden uğurlandı.

                  Iğdır Valisi Davut Haner, “21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında 4 günlük “İstanbul - Çanakkale gezisi” düzenlendi. Bütün okullardan seçilen öğrencilerimizi uğurlayacağız. Bu anlamlı ve bir okadar da güzel gezide öğrencilerin, kendi tarihlerini bizzat görerek ve yaşayarak tanık olacaklar.“ dedi. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, “4 Günlük gezi kapsamında Öğrencilerimizi uğurluyoruz. 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Iğdır Havalimanı’ndan saat 12:50 uçağı ile İstanbul İline hareket edilecek, sonra karayolu ile Çanakkale İline geçilecektir. Çanakkale İlinde, o bölgenin ruhunu ve tarihini hissettirecek ve kardeşlik duygularını pekiştirecek olan Kilitbahir Kale, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Şahin dere Şehitliği, Çanakkale Şehitleri, Abidesi, Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Koyu, Kaba tepe Tanıtma Müzesi, Anzak siperleri, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Atatürk’ün saatinden vurulduğu yer gezilecektir. İstanbul ilinde Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı, Miniatürk, Panorama 1453 gibi tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi planlanmaktadır.” dedi. Daha sonra Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır il Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman öğrencilerle teker teker görüşerek uğurladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.