Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulu´nda Sene Sonu Etkinliği

Tarih : 2014-05-24 / Kategori : Eğitim

Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulu´nda Sene Sonu Etkinliği

                  Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kabul edilen Şehit Er Erkan AKDENİZ Ortaokulu, Polonya’dan gelen proje ortağı okul için sene sonu etkinliği düzenledi.

                 Vali yardımcısı Mevlüt Özmen, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, Şube Müdürleri, Konuk Okul Müdürü Gabriel Konkel, İngilizce Öğretmeni Robert Koska, okul müdürleri, öğrenciler ve halkın katılımıyla yapılan etkinliğin açılış konuşması Okul Müdürü Engin Rızaoğlu tarafından yapıldı.

                 Polonya´dan gelen misafir Okul Müdürü Gabriel Konkel de yapılan karşılamadan ve hazırlanan törenden ötürü teşekkür konuşması yaptı.

                 Tören, Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulu´nun Kafkas halk oyunu gösterisi, Polonyalı öğrencilerin halk dansları, okul Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Cihan´ın şarkıları ve yine okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu "kına gecesi" gösterileriyle devam etti.

                Okul öğrencilerinden il genelinde yapılan yarışmalarda ve faaliyetlerde derece elde eden öğrencilere Şube Müdürleri Yüksel Gülaç ve Halis Erdoğan tarafından çeşitli hediyeler verildi. Polonyalı öğrencilere hediyelerini ise okula adını veren Erkan Akdeniz ´in babasının vermesi dikkatleri çeken hoş bir ayrıntı oldu.

                 Polonya´dan gelen okul müdürü ve öğretmenlere Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen´in plaket takdiminden sonra tören sonra erdi. Okulda sene başından beri yapılan çalışmaların sergilendiği çadır gezildi. Daha sonra misafirlere okul öğretmenlerinin ve velilerin hazırlamış olduğu ikramlar sunuldu.

                   İkramlar konukları memnun ederken Iğdır´a özel tatlar sergilendi. Nevruz Bayramı gelenekleri tanıtılarak, konuklar kırmızı yumurta tokuşturdu. Polonyalı misafirler bu geleneği çok sevdiklerini söylediler. Ayrıca Iğdır´a özel ´ayranaşı´ diye bilinen çorba da misafirlerden büyük ilgi gördü. İkramlardan sonra Polonyalı öğrenci ve öğretmenlerle birlikte iki okulun müzik öğretmenleri enstrümanlar çaldılar. İki ülkenin oyunları karşılıklı oyandandı. Akşam ise Polonyalı misafirlerle beraber yemeğe gidildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.