Iğdır Da Öğrenciler Kuduz Konusunda Bilinçlendiriliyor

Tarih : 2014-05-28 / Kategori : Eğitim

Iğdır Da Öğrenciler Kuduz Konusunda Bilinçlendiriliyor

               Iğdır Valiliğinin talimatları doğrultusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerlik şubesince okullarda kuduz konusunda seminer veriliyor.

              Iğdır’da ki ilk, orta ve lise öğrencilerine veteriner hekimler okulları gezerek kuduz konusunda seminer verip bilgilendirme yapıyor. Şehit Er Erkan Akdeniz ve 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek lisesinde Kuduz virüsü hakkında öğrencilere bilgiler veren Veteriner hekim Ali Yıldırım, kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu vurgulayarak herhangi bir kuduz riski taşıyan hayvanla temas halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğinin önemine değinerek şunları söyledi:

                ”Kuduz insanlık tarihindeki en eski ve ölümcül hastalıklardan biridir. Kuduz önlenebilir bir hastalık olduğu halde dünyada yılda 50.000’in üzerinde kişi bu hastalık nedeniyle ölmekte ve bunların yarısını 15 yaş altı çocuklar oluşturmaktadır. Bakanlığımıza yılda yaklaşık 150.000 kuduz şüpheli temas insan olgusu bildirimi yapılmaktadır. Bildirilen bu olguların çoğunluğu da kuduz korumasına alınmaktadır. Bu şekilde birçok kişinin hayatı kurtarılmaktadır. Ancak bazı yıllarda 1 veya 2 kişinin kuduz vakasına bağlı ölümü görülmektedir. İnsanlarımız, dönüşü olmayan bu hastalığa karşı dikkatli ve bilinçli olmalıdırlar. Asıl tehlike ihmal ve dikkatsizliktir.” dedi. Yıldırım, Ayrıca Iğdır’da kuduz hastalığına yönelik uygulanan Kuduz Aşılama Kampanyası ile Koruma Kontrol Uygulamaları hakkında bilgi verdi. Seminere katılan öğrenciler, kuduz hakkında anlatılanları büyük bir dikkatle dinlediler ve sorular sordular. Iğdır’da resmi ve kayıt dışı 1 milyon küçükbaş hayvan olduğu hayvancılık nedeniyle köpek beslendiği, başıboş köpeklerin şehir merkezinde dolaştığı, bunlarında kuduz hastalığına davetiye çıkardığı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.