Parasız Avukat Yoğun İlgi Gördü

Tarih : 2014-06-03 / Kategori : Eğitim

Parasız Avukat Yoğun İlgi Gördü

              Tek perdelik komedi türündeki parasız avukat tiyatro oyunu ile izleyici karşısına çıkan Iğdır Milli Eğitim Vakfı Anadolu lisesi tiyatro kulübü öğrencileri hazırladıkları tiyatro gösterisi ile izleyicileri etkisi altına aldı.

              Iğdır Milli Eğitim Vakfı Anadolu lisesi Tiyatro kulübü öğrencileri Şerafettin Karadağ’ın eseri olan tek perdelik komedi türündeki Parasız Avukat oyunu ile izleyici karşısına çıktı.

              Yoğun ilgi gören oyunda oldukça eğlenceli dakikalar yaşandı. Kültür sarayında yapılan tiyatro gösterisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul Müdür Baş yardımcısı Hasan Bağcı yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Hepinizin bildiği gibi geçen günlerde milletçe hepimizin yüreğini dağlayan bir Soma faciası yaşadık. Kolay kolay geçmeyecek bu acı hepimizin. Bu vasıtayla şehit işçilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamı sergiler. Yaşama sevincini yaratır. Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza yardımcı olur.

                Tiyatro; Sorunlarımıza ışık tutar. Tiyatro, insanlar arasında halkın içinden doğmuş bir sanattır. Tiyatro hep iyiden, güzelden hoştan yana olmuştur. Tiyatro insanları eğitir. Eğitirken düşündürür. Tiyatro insanlara beraber gülmek, beraber ağlamak, beraber düşünmek gibi insanca duygular aşılar. Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez. Bir Eğitim-Öğretim yılını tamamlamış olmanın da mutluğunu yaşıyoruz bu gün.Yarının büyükleri olacak gençlerimizi yetiştirmek için bir aradayız. Hepimize düşen tek görev, onları Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Türk Milli Eğitiminin amaçları çerçevesinde kendilerine, ailelerine ve milletimize yararlı birer evlat olarak yetiştirmektir. Bu hedefe ulaşmak için canla başla mücadele eden eğitimci arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. Sözlerimi ünlü tiyatro yazarımız Haldun Taner’in bir cümlesiyle bitiriyorum. “Tiyatro olmasaydı insanoğlu çok eksik, çok güdük kalırdı.” Okul edebiyat öğretmeni Nezahat Yavuz Parlar’ın ve öğrencilerin hazırlamış oldukları “Parasız Avukat” adlı oyunu vali yardımcısı Mevlüt Özmen, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, şube müdürleri ve öğrenci velileri izledi. Tiyatro oyundan sonra vali yardımcısı Mevlüt Özmen, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman’ı, okul idarecilerini, öğretmen ve öğrencileri kutlayarak tebrik etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.