Fatih Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2014-12-20 / Kategori : Eğitim

Fatih Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

      Eğitimde Fatih projesi kapsamında  görevli Fatih projesi eğitmenleri Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit’in başkanlığında   proje donanımlarının kurulduğu okullarda görev yapan BT rehber öğretmenlerinin katılımı ile EBA Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

                   Eğitimde Fatih projesi kapsamında  görevli Fatih projesi eğitmenleri ve  proje donanımlarının kurulduğu okullarda görev yapan BT rehber öğretmenlerinin katılımı ile  EBA’da (http://www.eba .gov.tr) bulunan güncel etkileşimli tahta ve mobil içeriklerin eğitimde etkin kullanımını sağlamak üzere bilgilendirme toplantısı yapılarak bilgilendirildiler.  Toplantıda EBA´daki içerikler incelendi ve öğretmenlere EBA ile ilgili rehberlik çalışmalarının nasıl yapılacağı konusu tartışıldı. İlerleyen süreçte öğretmenlere kendi okullarında bilgilendirme toplantısı yapılarak farkındalık düzeyinin artmasında faydalı olacağı görüşü üzerinde karara varıldı.

         İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cirit, konuşmasında şunları söyledi: ”İlimizde 2012-2014 Eğitim öğretim dönemi içerisinde 11 okulumuza  254 Etkileşimli tahta ve altyapı kurulumu yapılmıştır. 2014 yılı içerinde 9.sınıf öğrencilerine 2554 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca ilk aşamada 12 okulumuza Fatih Projesi çok amaçlı yazıcısı dağıtılmıştır. 2014 yılı içerisinde 71 okulumuza daha yazıcı dağıtılmış olup 2015 eğitim öğretim yılı içerisinde bütün okulların yazıcı ihtiyaçları giderilecektir.  Projenin birinci aşaması bittikten sonra ikinci aşamasında meslek liseleri ve ortaokul kurulumlarına geçilmiştir. Bu aşamada 246 etkileşimli tahta kurulumu yapılacak ve proje okulları 9.sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı yapılacaktır.“ dedi.

            Cirit, Aralık ayı ve Ocak ayı   içerisinde Proje donanımlarının kurulduğu okullarda görev yapan öğretmenlere de EBA 'da bulunan içeriklerin etkin kullanımını sağlamak üzere BT Rehber öğretmenler ve Fatih Projesi Eğitmenleri rehberliğinde bilgilendirme toplantıları yapılacağını belirtti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.