Iğdır Üniversitesi Öğrencilerini; Öğretmen Atamalarına Yetiştirdi

Tarih : 2015-02-02 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Öğrencilerini; Öğretmen Atamalarına Yetiştirdi

          Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2014/2015 Mezunu öğrencilerinin Pedagojik Formasyon Eğitimi almalarını sağlayarak  Şubat ayı Öğretmen atamalarına yetiştirdi.

 

           Kendi bünyesinde Eğitim Fakültesi olmaması nedeniyle öğrencilerine formasyon eğitimi veremeyecek olan Iğdır Üniversitesi;  Erzurum Atatürk Üniversitesi ile uzun süren diyaloglar neticesinde sonuca ulaşarak;  öğrencilerini önümüzde ki günler de yapılacak olan Şubat ayı öğretmen atamalarına yetiştirerek bir çok gencin meslek sahibi olma heyecanını yeşertti. 

Öğrencilerinin mağdur olmasını istemeyen yetkililer kendi çabaları ile öğrencilerine yardımcı olmak adına bizzat görüşmelere öncülük ettiler. 

Program iki dönem şeklinde verilerek tamamlandı. Buna öncülük eden Öğr.Gör. Osman Bayraktutan, “Öğrencilerimizin mağdur olmasını istemedik biz gerekli yazışmaları yaptık protokolü oluşturduktan sonra öğrencilerimizin buna göre hareket etmesini sağladık.

Netice itibariyle mezuniyetleri tamamlanmış öğrencilerimizdi ve bizde bu öğrencilerimizin biran önce Eğitim camia’mıza dahil olarak, yeni nesillere katkı sağlamalarını istedik.” diyerek durumdan memnuniyetini dile getirdi.  Öğrenciler yapılanlara karşılık emeği geçen Prof.Dr. Şadi EREN’e, Öğr.Gör. Osman Bayraktutan’a ve Fakülte personeli Erdal AKTAŞ’a teşekkürlerini iletti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.