Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 18 Mart Şehitler Günü Ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Tarih : 2015-03-17 / Kategori : Duyurular

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 18 Mart Şehitler Günü Ve Çanakkale Zaferi Mesajı

         Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan kahramanlarımızın armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegane varlığımızdır.

 

        İşte bu sebepledir ki Yüce Meclisimiz tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde 4768 sayılı yasa ile 18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. "Çanakkale'de emsalsiz fedakarlıklarıyla tarihe damgasını vuran aziz şehitlerimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirinde vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür Gazilerimizin 25 yaşından küçük çocukları ile anne ve babalarına da ücretsiz seyahat hakkı  sağladı. Şehit olan erbaş ve erlerin ve görevin etkisi ve tesiriyle hayatını kaybeden kamu görevlilerinin anne ve babalara aylık bağlamada aranan ihtiyaç sahibi şartını kaldırarak aylık alamayan anne ve babalara da aylık bağlama imkânı getirdi. Şehit yakınlarına istihdam ve Terör mağduru sivil vatandaşlarımızdan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya engelli hale gelenlere sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın aylık bağlanabilme imkânı getirdi.

          Elbette ki Şehitlerimiz ve gazilerimizle ilgili yapılan bu iyileştirmelerle onların hakları  kesinlikle ödenemese de bize emanet olan şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin her zaman yanında olmak, onların bir nebze olsun acılarını hafifletmek ve kendilerine destek olmak Bakanlığımızın temel amacıdır.

             Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde kimi kefensiz, kimi mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan, adını tarihimize altın harflerle yazdıran kahraman şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Ruhları şad olsun. 

                Adem SAFA

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.