Iğdırda Turizm Haftası Kutlamaları Başlıyor

Tarih : 2015-04-14 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdırda Turizm Haftası Kutlamaları Başlıyor

           Kültür Turizm İl Müdürü Engindeniz “Turizm Haftası Taşköfte Yemeği ve Ses Yarışmaları ile Start Alacak” Dedi.

 

Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan 2015 tarihleri arasında ilimizde Turizm Haftası kutlanmaya başlanacaktır.

Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini belirten il Müdürü Osman Engindeniz “ ilimizin turizm güzelliklerini ortaya çıkarmakta, tanıtmaktayız. Orta Asya’nın ülkemize açılan kapısı Serhat Şehrimiz Iğdır’ımızın tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak amaçlı 15-16.04.2015 tarihlerinde düzenleyeceğimiz turistik gezi ile başlayacak etkinliklerimiz. Iğdır Kültür Merkezinde 16.04.2015 günüsaat 11.00 de Liselerarası ses yarışması yapılacaktır. 17.04.2015 günü saat 10.00 da İlimizin meşhur yemeklerinden Taş köfte yemeğini kapsayan yöresel yemek yarışması düzenlenecektir. 18.04.2015 günü saat 19.00 da Profesyonel isimli tiyatro gösterisi sunulacaktır. 20.04.2015 günü Iğdırlı ressamlarımızdan Mecit Yolcu’nun resim sergisi ile Güzel Sanatlar Lisesi resim sergisi gezilebilecektir. Yine etkinliklerin son günü Kültür merkezimizde 21.04.2015 tarihinde saat 10.00 da saygı duruşu ve İstiklal Marşı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilerek, protokol konuşmaları yapılacaktır. Ses yarışmasında dereceye giren öğrencilerin konseri, halk oyunları folklor gösterisi, Güzel sanatlar Lisesinin mini gösterisi ve ödül kazananlara ödüllerinin verilmesi töreni ile Turizm Haftamız sonlandırılmış olacaktır.” dedi.

Iğdır olarak dolu dolu bir turizm haftası yaşayacağız diyen Kültür Turizm İl Müdürü Engindeniz “Halkımızı hep beraber bu güzellikleri yaşamaya, düzenlediğimiz Taşköfte yemeği ve Ses yarışmalarına katılmaya, izlemeye ve eğlenmeye davet ediyorum. Iğdır halkımız her güzelliği yaşamaya layıktır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak hizmete devam ediyoruz. Şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum. Katkılarından dolayı tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve esnafımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.