Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'e Ziyaret

Tarih : 2015-08-05 / Kategori : Eğitim

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'e Ziyaret

             TC Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan İnme ve Nörolojik Problemi Olan Hastalarda Acil Müdahale, Tedavi ve Bakım Uygulama Becerilerinin AB Düzeyinde Geliştirilmesi" adlı  Erasmus+ Programı, Meslek projesi kapsamında  Iğdır 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 08.Temmuz -29.Temmuz   tarihleri arasında 3 haftalığına İsveç’e yaptığı gezi tamamlandı.

 

                Okul Müdürü Şengül Yıldız, Müdür başyardımcısı Serdar Ünsal ve bir gurup  öğrenci Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt’i  ziyaret ettiler.
                 İsveç’te  yaptıkları proje çalışması ile ilgili olarak bilgi veren öğretmen ve öğrenciler, projenin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini, 3 hafta boyunca mesleki eğitim ve inceleme
faaliyetlerine katıldıklarını, Mesleki eğitim ve inceleme faaliyetleri yanında mesleki ziyaretlerle tecrübe ve birikimlerini geliştirerek kendi alanlarında önemli bir kazanım sağladıklarını. Hafta sonlarında
planlanan gezi ve kültürel ziyaretlerle İsveç’i tanıma ve öğrenme fırsatı da yakaladıklarını, bu tür projelerin faydalı olduğunu, hayata bakış açılarında değişiklik olduğunu belirttiler..
                   Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt 'de  öğrencilere neler öğrendiklerini ne gibi kazanımlar kazandıklarını sorarak Şanslı öğrencilersiniz İsveç’i gezdiniz geldiniz.Türkiye'miz ile İsveç’i
karşılaştırdığınızda  bazı farklar olduğunu gördünüz. Kültürel ve yaşayış farklılığı ortada edindiğiniz olumlu faydalı Türk ve Müslüman insanına uyan kazanımları yaşantınıza çevrenize aktarabilirsiniz.Hedefinizi yüksek tutun üniversite  okuyun yabancı diliniz olsun.Sizler geleceğimizsiniz.Yabancı dilin önemini gördünüz.Bir dil bir insan iki dil iki insandır.Bu projede emeği gecen  idarecilerinizi kutluyorum." dedi  .
               Öğrencilerde Türkiye'de bazı uygulamaların, gelişmişliğin ve kültürel değerlerin İsveç’ten önde olduğunu bazı kuralların orda oturduğunu bizde ise oturmadığını insanların otomatik saat gibi işine gidip geldiğini Hemşirelik alanında hemşirelerin branşlaştığını belirttiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.