Iğdır’da , "Sahte Cennet Sessiz Çığlık" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Tarih : 2015-12-10 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır’da ,

 Iğdır’da  öğrenciler ve Protokol, madde bağımlılığı konusunun işlendiği  "Sahte Cennet Sessiz Çığlık" oyununu izlediler.

 

           Iğdır  Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan Çogep  Projesi kapsamında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak İstanbul Yeditepem Sanatevi Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan "Sahte Cennet, Sessiz Çığlık" adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu.
             Iğdır Kültür sarayında sahnelenen  Oyun bitiminde oyuncuları tebrik edip çiçek sunan İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal: " Oyunda konu edilen trajik olayları gerçek hayatta da müşahade ediyor, takip ediyoruz. Bunlardan çıkaracağımız çok dersler var, sizler gibi zihni açık algısı yüksek gençler burda verillen mesajı aldınız, anladınız. Hiç birşey denenerek, test edilerek bu şekilde ağır bedeller ödenerek yaşanmamalı. Bizler size yaşanmış hikayelerden örnekler sunarak bu tehlikelere karşı sizleri korumakla görevliyiz. Uyuşturucunun gençlerimizden uzaklaştırılması çalışmaları kullanımla, kaçakçılıkla mücadeleyi, daha sonra tedaviyi, bunun üstüne terapiyi ve rehabilitasyon süreçlerini de içine almak suretiyle bir bütün halindeki mücadeleyle bağımlı bireylerin topluma kazandırılmasını sağlayabilmektedir. Bu süreç göründüğü gibi uzun, zahmeti, külfetli, maliyetli ve çok tehlikeli bir süreçtir.
Uyuşturucuyla mücadelenin en önemli ve kısa yolu bu illete hiç başlamamak, hiç kullanmamak, hiç denememekten geçmekte ve gençlerin maddeden uzaklaştırılması yani önleyici çalışmalar yapılması hayati önem arz etmektedir.
Bilginin doğru yerden, doğru kişilerden alınması perspektifiyle; korkmuyoruz şimdi bilinçlenme zamanı ! Diyerek bu projede emeği geçen herkesi gönülden kutluyor bu önemli konuyu işlemek suretiyle gençlerimizin farkındalığının artırılmasına katkı sağlıyan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
            Oyunu Protokol üyeleri, lise öğrencileri büyük bir ilgi ile izlediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası