Hüsnü Özyeğin İlkokulu'nda Saz Kursu

Tarih : 2015-12-14 / Kategori : Eğitim

Hüsnü Özyeğin İlkokulu'nda Saz Kursu

   Iğdır M. Hüsnü Özyeğin İlkokulu'nda saz kursu   açıldı.      

            Kültür Bakanlığı Sanatçısı olan öğretmen Savaş Yener Erol tarafından açılan saz kursuna ilkokul öğrencileri büyük merak  sarmış durumda.
           Okul Müdürü Ergun Guvenal, ”Okulumuzda eğitimin yanında kültürel çalışmalara da yer veriyoruz. Müziğe Kabiliyetli öğrencilerimiz açtığımız saz kursuna gelerek kendilerini yetiştiriyorlar” dedi.
            Saz kursu veren okul öğretmeni Savaş Yener Erol  ”Kabiliyetli öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için   çalışıyorum. Çok başarılı öğrencilerimiz vardır. İleride ünlü sanatcı olabilirler.” dedi.
           Öğretmen Erol,  Iğdır'da müzik denildiği zaman, bağlama denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden biridir..Yıllardır yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Onlarcasını müzik bölümüne yerleştirdi, bir müzik ve kültür adamı.  Müziğe 7 yaşında başladı.     Üniversite yıllarında Büyükşehir Belediyesi THM korosuna girdi.
    Bir çok ünlü hocayla çalıştı, radyo programlarına ve sanatçılara sazıyla eşlik etti. 2014 yılında girdiği sınavı kazanarak "Kültür Bakanlığı Saz ve Ses Sanatçısı" ünvanını aldı. 
    Kendi hazırladığı "Bağlama ve Müzik Metodu" kitabı yakında öğrencileriyle buluşuyor.
    Halen görev yaptığı Hüsnü Özyeğin İlkokulunda saz kursu düzenleyip, yeni yetenekler keşfetmek için özveriyle çalışmaktadır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.