Hüsnü Özyeğin İlkokulundan Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi Konferansı

Tarih : 2015-12-16 / Kategori : Eğitim

Hüsnü Özyeğin İlkokulundan Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi  Konferansı

   Iğdır  Hüsnü Özyeğin İlkokulu Okul müdürlüğü  ve rehberlik servisi işbirliğiyle  düzenlenen Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi" adlı konferans gerçekleştirildi.

 

    Kültür Sarayı konferans salonunda gerçekleştirilen  konferansı Iğdırlı olan  Ege Üniversitesi Kurumsal İletişim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mikail Bat verdi.
          Okul Müdürü Ergün Güvenal, okul olarak Iğdır’da öğrenci ve velililerimize kaliteli eğitim vermeye çalışıyoruz bu kapsamda da okulumuz ana sınıfı ve 1.sınıf velilerimize "Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi" adlı konferans düzenledik çocuklarımız bizim geleceğimizdir.Onları sevgi ile büyütüp eğitmeliyiz” dedi.
            Yrd.Doç.Dr. Mikail Bat, salonu dolduran protokol ve öğrenci velilerine iletişim nedir diye başladığı konferansın da velililere “çocuklarınızı sevgi ile büyütün onları nefret dilinden uzak tutun sevgi dilini öğretin.Bir araştırmacı iki ayrı su bardağına birine sevgi dilini, diğerine nefret dilini kullanan sözler söylemiştir. Sevgi dili söylenen su incelendiğinde berrak bir sonuç, nefret dili kullanılan su ise simsiyah çıkmıştır.Her zaman pozitif dili kullanalım, negatif dilden uzak olalım.Nefret dil ile büyüyen çocuk ergenlik döneminde  her türlü çılgınlığı yapabilir.bunun önlemi ise sevgi dilinden geçer.” dedi.
           Daha sonra Yrd.Doç.Dr. Mikail Bat, çeşitli örnekler vererek çocuklar ile anne ve babanın nasıl iletişim kuracağı dikkat edilmesi gereken hususlar. Çocuğu dinlemek, empati kurmak, çocuğun beklentileri, kendinizi çocuğun yerine koyarak sağlıklı bir ilişki nasıl sağlanabilir konularında  bilgi verdi.
            Konferansa Vali yardımcıları Mevlüt Özmen, Muhlis Arslan, Bilgehan Karanfil, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.