Keloğlan Elma Şekeri Müzikali Yılın Son Gösterisini Iğdır’da Yaptı

Tarih : 2015-12-29 / Kategori : Kültür & Sanat

Keloğlan Elma Şekeri Müzikali Yılın Son Gösterisini Iğdır’da Yaptı

    Iğdır Hüsnü M. Özyeğin ilkokulu ve Cinegolds sinemaları işbirliğiyle Iğdır'a getirilen Keloğlan Elma Şekeri Festivali adlı çocuk müzikali büyük ilgi gördü.

 

      Iğdır Kültür Merkezi salonunda 5 seansta toplam 1500 çocuk Keloğlan Elma şekeri festivali adlı çocuk müzikalini izleme şansı buldu.
              Müzikali Iğdır Hüsnü M. Özyeğin ilkokulundan  ve diğer okullardan  öğrenciler zevkle  izlediler. Öğrenci velileri Iğdır Hüsnü M. Özyeğin ilkokulu idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
            Okul Müdürü Ergün Guvenal, “Çocukların okul öncesi  ve sonrası eğitiminde büyük önem arz eden sosyal etkinliklerin çocuklarda özgüven duygusunu arttırdığını, bu nedenle  sık sık bu etkinlikleri yapıyoruz. ’Eğitimin amacı, daha önce denenmiş, yapılmış şeyleri tekrarlayan değil geleceğe yön verecek yeni ufuklar açacak yenilikçi, yaratıcı, öğrenmeye karşı motive olmuş bireyler yetiştirmektir. 21. Yüzyıl yenilikçi, işbirlikçi, toplumsal duyarlılığı yüksek bireylerin liderliğinde yaşanacaktır. Geleceğin liderleri günümüz okullarının şu andaki öğrencileridir." dedi.
            Müdür yardımcısı Ercan Bilen’de, “Gösteriyi öğrencilerimiz  ve veliler çok beğendiler. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.
                    TRT ekranlarında yayınlanan "Keloğlan Masalları" isimli çizgi animasyon filmini izleyen minikler bu kez, Keloğlanı, Bilgecan dedeyi, Balkızı, Uzunu, Huysuzu, Kara Veziri, Cadıyı ve diğer karakterleri sahnede, hemde bu kadar yakından karşılarında görünce hem şaşkın hemde çok mutlu oldular. Birçok minik öğrenci, gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
. MÜZİKAL'İN KONUSU İSE,
Keloğlan Masalları Köyünde yıllarca yapılmış Elma Şekeri Festivali’nin;
Karavezir yüzünden uzun zamandır yapılamadığını öğrenen Keloğlan; Bilgecan Dede ve Balkız ın da yardımıyla, Uzun, Huysuz, Karavezir ve muhafızlara rağmen Elma Şekeri Festivali'ni gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatan bir müzikal oyun.
Müzikal; şarkıları, dansları, kahramanları, heyecan verici konusu ve göz alıcı dekoruyla, miniklere keyifli dakikalar yaşattı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.