Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa Fotoğraf Yarışması'nın Türkiye Dereceleri Belli Oldu

Tarih : 2016-01-01 / Kategori : Kültür & Sanat

Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa Fotoğraf Yarışması'nın Türkiye Dereceleri Belli Oldu

Türkiye birincisi; Iğdır ilinden Yasincan İPEKÇİ

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Expo 2016 Antalya Ajansının işbirliği ile Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi organizasyonun tanıtımını kırsal alana kadar duyurabilmek için kadın çiftçilerimizin çocuklarının katılımı ile 81 ilimizde "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" projesi kapsamında bir Fotoğraf Yarışması düzenlenmiştir. 
    Bu yarışma ile çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirasını olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğretmek,  tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye'nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden sevdikleri çiçekleri, yaşadıkları doğayı görebilmek amaçlanmıştır.
    Uygulanan proje kapsamındaki yarışma sonucunda her ilde birinci seçilen fotoğraf sahibi çocuklar 1'er adet Dijital Fotoğraf Makinesi ile ödüllendirilmiştir. İllerimizden gelen il birincisi fotoğraflar jürimiz tarafından değerlendirilmiş olup Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü fotoğraflar belirlenmiştir.  Türkiye birincisi seçilen fotoğrafın sahibi çocuğumuz 1 adet Laptop, ikincisi Tablet PC ve kılıf, üçüncüsü Tablet PC ile ödüllendirilecektir. Dereceye giren çocukların, kadın çiftçi olan anneleriyle birlikte Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'nin açılışına katılımları sağlanacak ve ödülleri teslim edilecektir.
    "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa Fotoğraf Yarışması'nda" Türkiye derecesine girenler; 
    Türkiye birincisi; Iğdır ilinden Yasincan İPEKÇİ
    Türkiye ikincisi; Bolu ilinden  Çetin SOLUN
    Türkiye üçüncüsü; Adana ilinden Aleyna BOZOL
olmuştur.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.