IĞDIR VALİLİĞİ KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ EMİTT FUARINA HAZIRLIK YAPIYOR

Tarih : 2016-01-06 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR VALİLİĞİ KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ EMİTT FUARINA HAZIRLIK YAPIYOR

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT daha şimdiden tanıtım eksikliği çeken illerin gözdesi haline geldi. 

 

        28 Ocak 1 Şubat 2016 tarihlerinde 80’in üstünde ülke, 4 bin 500’e yakın uluslararası katılımcı kurum, kuruluş, belde ve il’in katılımı ile  İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Fuara Iğdır Valiliği gözetiminde katılacak olan ığdır’ın tüm özel yiyecekleri, tescilli markaları, yöresel zenginlikleri başta olmak üzere tarihi ve turistik zenginlikleri beğeniye sunulacak.
    Iğdır Valiliği İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip tanıtım için hazırlıklara başladı.
    TÜM ZENGİNLİKLER TANITILACAK
    Yerli ve yabancı firma, 81’in üstünde ülke, 4500’e yakın belde, belediye, kurum, kuruluş ve İller’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan EMİTT’ te ığdıra ait kaya tuzu oymacılığı ve işlemeciliği, iğne oya nakışı, yöresel halı kilim dokuma yöresel bebekler yöresel halk ve Kafkas kıyafetleri gibi yöresel ürünler tanıtılacak aynı zamanda yöresel Iğdır mutfağından taş köfte, bozbaş ,yoğurt aşi, omaç aşı, yöresel tarım ürünlerinden elma, kaysı,üzüm, evelik otu, maaş, lepe,sarıkok, patlıcan reçeli kaşar gibi tadımlarda tatırılacaktır. Bunun yanı sıra Kent Tarihi Kitabı Iğdır mutfağı kitabı. Halk kültürü kitabı, nevruz el broşürü, turist el rehberi, nevruz name, ığdırt’ın tarihi turistik ve kültürel değerlerini anlatan  Broşür, altı çeşit afiş ve dört ışıklı panolar sergilenerek ilimiz tanıtılmaya ve anlatılmaya çalışılacak.
    STANDA İLGİ ÇEKİLECEK
    Fuar süresince ığdır standına,  gelen ziyaretçilere ilimizi tanıtan materyallerden oluşan tanıtım çantaları ve yedi levin çerez kutusu verilecek. Ayrıca fuar süresince diğer illerin, seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, stantları ziyaret edilerek ilimiz adına tanıtım çantaları bırakılacak.
    HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
    Türkiye’de lider sektörlerde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan Ekin Fuarcılık ve EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen EMITT Turizm Fuarı, 2016 yılında tatil tutkunlarının buluşma adresi olacak. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ‘nin 70. 000 m2’lik 11 salonunda gerçekleşecek fuarda; 81 ilin yanında Ülke pavilyonları, Türkiye’nin Tatil Destinasyonları, Kış ve Outdoor Turizmi Destinasyonları, Oteller ve Turizm Merkezleri, Tur operatörleri, acentalar ve oteller yer alacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası