IĞDIRLI JUDOCU AKKUŞ AVRUPA YOLUNDA

Tarih : 2016-02-27 / Kategori : Spor

IĞDIRLI JUDOCU AKKUŞ AVRUPA YOLUNDA

         Kariyeri başarılarla dolu Iğdır Spor Lisesi Öğrencisi Miraç Akkuş Türkiye’nin duayen Judocusu Nazım Canca adına Antalya Kemer’de düzenlenen Avrupa Judo Kupası’nda  “CADET EUROPEAN CUP“ Türkiye’yi temsil edecek. 

 

         Hedefini 2020 Tokyo Olimpiyatları olarak belirleyen 55 kilodaki Miraç, geçtiğimiz aylar içerisinde Büyükler Kategorisinde yarışmış ve genç yaşına rağmen (15) 3. olarak Avrupa Şampiyonasına göz kırpmıştı. Geçtiğimiz dönemde hem Ümitler, hem Gençler, hem de Büyüklerde derece yapan Miraç Akkuş, müsabakalara yanında kardeşi Zehra’yı da (52 kg) götürecek. Zehra Akkuş, geleceğin büyük Judocusu olacağını ve Olimpiyatlara gitmek istediğini belirtiyor. Serhat ili Iğdır, Kupa’da bir diğer yeteneği Salih Yıldız’la 60 kiloda mücadele verecek. Milli Takım antrenörü Serkan Esenboğa öncelikle Miraç Akkuş’tan son derece umutlu olduğunu belirterek, Iğdır İlini ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını, sporcularının performanslarına çok güvendiğini kaydetti.  Müsabakaların her zaman zorlu olduğunu, Judo’nun sevgi ve emek verilmeden bir beklentiye girmeye imkan vermediğini belirten Esenboğa, “5-6 Mart tarihinde yapılacak Avrupa Kupası’nın ardından Temmuz ayında Dünya Şampiyonaları var. Ve biz üç sporcumuzla bütün engelleri kat ederek Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat hedefiyle bu yarışta varız” diye konuştu. 
    Avrupa Kupası’nın en büyük Şampiyonluk adayı Miraç Akkuş, boş zamanlarında Iğdır sebze halinde çalışarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.