Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder Konuşturulsaydı Şunları Söyleyecekti

Tarih : 2008-06-09 / Kategori : Genel Haber

  Kültür sarayında yapılan toplantıda  söz hakkı verilmediği için toplantıyı terk eden Ehlibeyt Alimleri derneği üyeleri  ile Dernek Başkanı Veli Beder’in  konuşturulmama haberi cumartesi günü veril- mişti.

 Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı VeliBeder eğer konuşturulsaydı şunları söyleyecekti: ” Sayın Başkanım, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, sayın protokol üyeleri ve davetliler hepinizi Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği adına saygı ile selamlarım. Iğdır'ımıza Diyanet İşleri Başkanı ve ekibi olarak teşriflerinizden dolayı şükranlarımızı arz ederim.
 Iğdır ve civarı Caferiler adına yüklendiğimiz bu ulvi misyon ile Ülkemizin Misak-ı Milli sınırları içerisinde devletimizin bekası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşılabilmesi için canla başla çalışmışız, çalışıyoruz ve de çalışacağız.
Tarih boyu sergilediğimiz müspet tavırlarımız, devletimiz ve milli değerlerimizin yılmaz bekçileri oluşumuzu kanıtlamış ve kendimizi ayrıca sürekli birinci sınıf Türk vatandaşı olarak görmüş ve bilmişiz.
Birlik ve beraberlikten asla ödün vermemişiz ve verecekte değiliz. Bütün bunlara binaen mezhepsel açıdan Türkiye kamu oyunda ve Diyanet İşleri Teşkilatında da hakkımızda yeteri kadar doğru ve sağlıklı bilgilerin olduğu söylenemez. Ve bu yüzden azımsanmayacak ölçüde sözlü ve yazılı haksız saldırılara maruz kalmaktayız. Ayrıca itham ve iftiralarda işin cabası, doğal olarak bu durum bizleri olduğu kadar zatınız gibi sağ duyulu ehlisünnet camiasını da rencide etmektedir.
 Köklü bir İslam Mezhebini aşağılayıcı ve kötüleyici yaklaşımların önüne geçebilmek için; hem Milli Eğitim Bakanlığının Din Dersleri müfredatında ve hem de Diyanet İşleri Başkanlığının bünyesindeki görsel ve basılı yayınlarda daha doğru bilgilerin kamuoyuna aktarılmasının nedenli elzem olduğuna inanmaktayız
Yanlı ve yanlış bilgilendirmelere en basitinden bir örnek vermek gerekirse; Örneğin Türkiye Diyanet Vakfının hazırlattığı ve her yıl mutat olarak hacılara dağıttığı ilmihalin 1. inci cilt sayfa 23 de Ehli bidat başlıklı bölümde Şiilikle ilgili " Ehli bidat ve ehli dalal" diye isnat edilmiştir. Dikkatlerinize arz ederim.
 Ayrıca sürekli yaşaya geldiğimiz zorluklardan bir diğeri de, her yıl hac sezonunda Caferi hacıların başında doğal olarak bulunması gereken Caferi din adamlarının hacca gidebilme konusunda yaşadığımız zorluk ve sıkıntılardır. Bu sıkıntıların aşılabilmesi için Başkanlığınızın bu hususta gereken hassasiyeti bizler için esirgemeyeceğinizi umuyor ve bekliyoruz.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.