IĞDIR KARATE SPOR KULÜBÜNDE BİR ÜST KUŞAĞA TERFİ EDEN KARATECİLERİN KUŞAK DEĞİŞİM VE DİPLOMA TÖRENİ YAPILDI

Tarih : 2016-03-09 / Kategori : Spor

IĞDIR KARATE SPOR KULÜBÜNDE BİR ÜST KUŞAĞA TERFİ EDEN KARATECİLERİN KUŞAK DEĞİŞİM VE DİPLOMA TÖRENİ YAPILDI

            Iğdır Karate Spor Kulübünde 28 Şubat 2016 tarihinde 2016 Yılı 1. Dönem Kuşak Terfi Sınavında başarılı olup bir üst kuşağa geçmeyi hak eden Karateciler velilerin ve sporcuların yoğun ilgisinin olduğu Karate, Folklor gösterisi ve Sporcuların şiir dinletisinin sunulduğu şölen havasında geçen Kuşak Değişim Töreninde Diplomalarını alıp yeni kuşaklarını kuşandı.

 

          Bir üst kuşağa terfi eden Karatecilerin yeni kuşakları sporcu velileri tarafından bağlanırken, Kuşak Diplomaları öğrenim gördükleri okul yöneticileri tarafından takdim edildi.   
         Kuşak değişim Töreni ile ilgili görüşlerini aldığımız Türkiye Karate Federasyonu Doğu İlleri Karateyi Geliştirme Projesi Iğdır sorumlusu ve Iğdır Karate Spor Kulübü Başkanı Ali TABAK; “Kulübümüzde 28 Şubat 2016 tarihinde yapmış olduğumuz 2016 Yılı 1. Dönem Kuşak Terfi Sınavında başarılı olan öğrencilerimin hak etmiş oldukları diplomalarını kendilerine takdim edip, terfi ettikleri yeni kuşaklarını bağlattık. Karatede kuşaklar öncelikle Ruhsal, Zihinsel ve Bedensel Olgunlaşma ve Mükemmelleşmenin sembolleridirler. Kuşak terfi sınavlarının amaçlarından bir diğeri ise eski ve yeni Karateciler arasındaki kıdem farkının ve hiyerarşik yapının belirlenmesini sağlar. Kuşaklar arasındaki farklar bir anlamda Karatecinin bu yolda kat ettiği mesafelerin kilometre taşları gibidirler. Federasyonumuzun belirlemiş olduğu yılda üç kez dörder ay ara ile yapmış olduğumuz kuşak terfi sınavlarının sonuçları öğrencilerimin karate çalışmalarının bilgi ve becerilerinin sembolleridirler. Yapılan sınava katılan ve ilk günkü heyecanlarını sınavlara yansıtan öğrencilerimi yürekten kutluyorum. Bu manada başarılı olup bir üst kuşağa terfi eden öğrencilerimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını temenni ediyorum. Bu uzun ve meşakkatli yolda bizleri yalnız bırakmayan sporcu velilerimize de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin Folklor gösterisi ve diğer organizasyonun hazırlanmasında en büyük emeği harcayan Kulübümüz Genel Sekreteri ve Karate Antrenörümüz Hayriye TABAK Hocamıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum.”  Dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.