REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE, REHBER ÖĞRETMENLERE YÖNELİK “PSİKO-SOSYAL OKUL PROJESİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

Tarih : 2016-03-10 / Kategori : Eğitim

REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE, REHBER ÖĞRETMENLERE YÖNELİK “PSİKO-SOSYAL OKUL PROJESİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

 Iğdır Rehberlik Araştırma Merkezi, rehber öğretmenlere Psiko-Sosyal Okul Projesi” adı altında seminer başlattı.

 

 Iğdır Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından Hüsnü Özyeğin İlkokulunda, rehber öğretmenlere yönelik “Psiko-Sosyal Okul Projesi” konulu seminere  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, RAM müdürü Hüseyin Işık, müdür yardımcısı Ertuğrul Sarıca, Hüsnü Özyeğin İlkokulu müdür vekili Ercan Bilen, rehber öğretmenler katıldı.
                Iğdır merkez ve ilçeler de görev yapan rehber öğretmenlerin katıldığı seminerde konuşan,  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ”Çocuklarımız en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Toplumda travma yaşayanlar var. Her türlü olayla karşılaşabilirsiniz.Bölünmüş aile çocukları, aile içi şiddete maruz kalan çocuklar karşınıza çıkabilir.Bunlara sevgi ve şefkatle yaklaşarak sorunlarını çözeceksiniz. Bunun için anne ve babaları  bilinçlendirmeniz gerekir. Onlara çocuklarının sorunlarıyla nasıl başa çıkacaklarını anlatmanız gerekir. Bire bir ailelerle görüşmelisiniz. Aileleri ve çocukları her konuda bilinçlendirmek gerekir. Aile çok önemlidir. Aile bütünlüğü bozulmamalıdır. Maalesef akıllı telefon teknolojisi her geçen gün aile içi bağları zayıflatıyor. Çocuklarımız telefon bağımlısı olmuş durumda. Aile içi paylaşım, sohbet gittikçe azalıyor. Teknolojiği çok iyi kullandırmak zorundayız. Çocuklarımızı kazanalım topluma  faydalı nesiller yetiştirelim. Rehber öğretmenin sorumluluğu çoktur.” dedi.
                  RAM müdürü Hüseyin Işık’ta. Seminerde, toplumsal sorunlar, doğal afetler sonrası oluşacak olası travmalar ile bunlara bağlı olarak uygulanan müdahale sürecinin anlatılacağını, küçük ve büyük ölçekli sorunların çözümünde izlenecek yöntemler konusunda verimli bir çalışma olacağını söyledi.          

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.