KARAKOYUNLU KAYMAKAMLIĞI SÜT SIĞIRCILIĞI VE DAMIZLIK KOYUN PROJESİ GELİŞTİRDİ

Tarih : 2008-06-10 / Kategori : Genel Haber

  İlimize  bağlı Karakoyunlu ilçesi Kaymakamlığı süt sığırcılığı ve damızlık koyun projesi geliştirdi.
       Kaymakamlık  Doğu Anadolu bölgesinde ilklere imzasını atarak otuz projeyi daha hayata geçirmeye çalışıyor.
 

   Karakoyunlu Kaymakamı A. Ferhat Özen, Karakoyunlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik süt sığırcılığı ve damızlık koyun projesi geliştirdiklerini belirtti.
  Gerek bütçesi gerekse uygulama alanı olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Karakoyunlu Kaymakamı A. Ferhat Özen, "Proje kapsamında 167 vakıf dosyalı vatandaşımıza yönelik süt sığırcılığı ve damızlık koyun projesi hazırladık. Karakoyunlu İlçesinde toplamda 30 proje uygulanacak ve bu projelerin toplam bütçesi ise 1.207.800,00 YTL. " dedi.
           Kırsal alandaki vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik anlamda destek sağlayacak olması nedeniyle mutlu olduklarını söyleyen Özen, "Yörenin süt sığırcılığı ve damızlık koyun yetiştiriciliğine uygunluğu ve elde edilecek ürünlerin kolay pazarlanabilecek olması bize avantaj sağladı. Bu projeyle 167 vatandaşımıza dolayısıyla 167 ailemize ekonomik anlamda katkı vereceğiz. Proje içerisinde yer alan süt sığırcılığı projelerinde alınacak hayvanların en az 3 aylık gebe olacak olması ise projeden yararlanacak vatandaşlarımıza daha büyük avantaj yara-
tacaktır. Projeler T.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından 02 Haziran 2008 tarihinde onaylandı. 2 yıl geri ödemesiz ve 0 faizle veri- lecek hayvanlar aynı zamanda bölge ekonomisine de katkı sağlayacaktır." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.