ÜNLÜ ŞAİR YAHYA KEMAL BEYATLI DÜZENLENEN ETKİNLİKLE ANILDI

Tarih : 2008-06-11 / Kategori : Genel Haber

         Ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği etkinlikle anıldı.
Unesco tarafından 2008 yılının Yahya Kemal Beyatlı yılı ilan edilmesi üzerine ünlü şair yurdun her bir yerinde olduğu gibi Iğdır ilinde de çeşitli etkinliklerle anıldı.

  Kültür Merkezindeki etkinliğe Milli Eğitim şube Müdürü Cemil Taşkın, İlköğretim Müfetişi Murat Aktuna, Kültür Turizm Müdürü Yahya Kemal Er ve Okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 Programın açılış konuşmasını yapan Edebiyat Öğretmeni Nurettin Tozlu Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın hayatı ve şiirleri hakkında bilgi verdi. Tozlu, "Yahya Kemal, Türklerin milli kimliğine istenilen düzeyde sahip çıkmamasına, batıya göbek bağı ile bağlı olmasına, batıyı papağan gibi taklidine karşı çok dertlidir.
  Bu konuda Ahmet Hamdi Tanpınar'ın güzel vecizesini aktarır: "Gözü dışarıda olan milletin edebiyatı olamaz." Bu konuyla ilgili olarak bir darbımesel anlatır. Çok eskiden genç bir hakim Paris'e staja gönderilmiş. Gidince otuz gün mektup yollamamış. Sonra Fransızca bir mektup yollamış. Burada Türkçemi unuttum demiş. Aklınca babasını hayran edecek. Babası da zarif adam, cevabında. "Oğlum sana otuz senede öğrettiğim Türkçeyi otuz günde unutursan, geldiğinde öğrendiğin Fransızcayı kaç günde unutacaksın." Demiş"dedi. Daha sonra ise şairin şiirleri ve şiirlerinden bestelenen şarkılar” Alican Edabalı, Ayşe Sarıtaş, Dilan Ateş, Cevahir Karaduman, Sinan Turda, Ebru Çakmak, Gülcan Birge, Zeynep Göycebulak” tarafından Dönülmez akşamın ufkundayım', Aşk hikayesi Mehlika sultan' Bir ihtimal daha var', 'Lale devri', 'Sessiz gemi', adlı eserler öğrenciler ve müzik öğretmenleri tarafından seslendirilirken, oldukça beğeni topladı.   Program Yahya Kemal Beyatlı konulu şiir makale dalında dereceye giren İlk ve Orta öğretim öğrencilerinden İnönü İlköğretim okulu İl Birincisi Neslihan Akyıldız, Ferdi Kavri, Aybeniz Aras, Alican Koca, Gökhan Yakın, Hasan Alagöz’ün ödüllerini almasıyla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.