ÖĞRETMEN SEVİNÇ ERDEM, CERN TÜRK ÖĞRETMEN ÇALIŞTAYI BİLGİLERİNİ AKTARDI

Tarih : 2016-03-25 / Kategori : Eğitim

ÖĞRETMEN SEVİNÇ ERDEM, CERN TÜRK ÖĞRETMEN ÇALIŞTAYI BİLGİLERİNİ AKTARDI

             CERN’de Türk Öğretmen Çalıştayı’na katılan öğretmen Sevinç Erdem, Iğdır’da ki Fen Bilgisi öğretmenlerine, CERN’de Türk Öğretmen Çalıştayı’ deneyimlerini anlattı.

 

  125. yıl Anadolu Lisesi konferans salonunda  yapılan toplantıya Iğdır Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Gelal, Muhittin Yücel ve şube müdürü Cabbar Turan ile Fen bilgisi öğretmenleri katıldı.
           Iğdır‘ın Cumhuriyet Ortaokulunda Fen Bilgisi öğretmeni olarak çalışan Sevinç Erdem, CERN Türk öğretmen çalıştayı’nda gördükleri ve öğrendikleri bilgileri slayt gösterisi ile CERN'in kuruluşu, CERN hakkında, Parçacık Fiziği, Algıç Fiziği, Astroparçacık Fiziği, Nötrino Fiziği, Higgs Bozonu, madde- karşı madde çalışmalarını  anlattı.  
           Erdem,  Evrenin nasıl oluştuğunu araştıran, İsviçre’de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN), gerçekleştirilen Türk Öğretmen Çalıştayı’na, katıldığını        Çalıştayda CERN’in kuruluşu, misyonu, parçacık fiziği, algıç fiziği, astro parçacık fiziği, Nötrino fiziği, madde, karşı madde çalışmaları, bilimsel geziler ve Higgs Bozonu (Tanrı parçacığı) hakkında eğitim verildiğini,   Beş gün süren çalıştay sonucunda dünyada bilimin merkezi olarak kabul edilen CERN’de kazanılan bilgi ve deneyimleri aktarmaya çalışacağını söyledi.
       Sevinç Erdem “Cern’e gitme amacımız çok güzel bir eğitim alıp, geri döndüğümüzde bilim elçiliği yapmaktı. Bende döndükten sonra etrafımda ulaşabildiğim öğretmen ve öğrencilerime bilgileri aktarmaya çalışıyorum. Özellikle CERN’ de görevli Türk akademik personelin yoğun özverisiyle gerçekleştirilen öğretmen çalıştayları ülkemizde bilimin ve bilimsel bilginin gelişmesi açısından çok önemlidir. CERN’ de gurur kaynağımız olan mütevazi, donanımlı, fizik alanında müthiş çalışmalar yapan hocalarımızdan yaklaşık bir hafta eğitim aldık. Amaç  toplumumuzda bilimin gelişmesi ve bilimsel bakış açısının oluşması dır.“ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.