ÜNİVERSİTEMİZDE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 101. YIL DÖNÜMÜ VE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ KONULU PROGRAMI DÜZENLENDİ

Tarih : 2016-03-28 / Kategori : Eğitim

ÜNİVERSİTEMİZDE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 101. YIL DÖNÜMÜ VE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ KONULU PROGRAMI DÜZENLENDİ

          Iğdır Üniversitesi Sosyal Tarih Topluluğu tarafından, Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampüsü Konferans Salonunda “Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü ve İstiklal Marşı’nın Kabulü” Konulu program düzenledi.     

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını siper eden Çanakkale Şehitleri ve Gazilerinin anıldığı programa öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
    Programda açılış konuşmasını yapan Genç Liderler Topluluğu’nun danışmanı Öğr. Gör. Görevlisi Mehmet Atik, Çanakkale Zaferi'nde, Türk Milletinin imkansızı başararak bir destan yazdığını dile getirirken, bu zafer Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp dünya milletlerinin de düşünce yapısını değiştirdiğinin altını çizdi.
    Atik, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünün gururunu yaşadığını belirtirken, “101 yıl geçti ama Çanakkale geçilmedi. Tarihimizdeki her muharebenin ayrı bir önemi ve manevi bir değeri vardır. Çanakkale Savaşları ülkemiz ve dünya tarafından unutulamayan bir muharebe özelliği taşımaktadır.” dedi. 
    Program Üniversitemizin öğrencilerinin Çanakkale ile ilgili şiirler okuyup Çanakkale Zaferi’nde yaşanan olayları sahnelendirdikleri gösteriden sonra hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.