ÖĞRENCİLERİMİZ İNGİLİZCE BAŞARILARINI TESCİLLEDİLER CAMBRIDGE SINAVLARI VE OXFRORD KAPSAMLI OKUMA YARIŞMASI SERTİFİKA VE ÖDÜL TÖRENİ

Tarih : 2016-06-10 / Kategori : Eğitim

ÖĞRENCİLERİMİZ İNGİLİZCE BAŞARILARINI TESCİLLEDİLER CAMBRIDGE SINAVLARI VE OXFRORD KAPSAMLI OKUMA YARIŞMASI SERTİFİKA VE ÖDÜL TÖRENİ

7 Kasım 2015’ten 16 Nisan 2016’ya kadar toplamda 56 ders saatine tekabül eden bir kurs vererek öğrencilerimizi bu sınavlara hazırladık.

 

     Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin İngilizce yeterliliklerini ölçmek için dünyanın birçok ülkesinde  standart olarak uygulanan ve tüm dünyada geçerliliği olan Cambridge Sınavlarında, Iğdır Kampüsümüzde sınava giren 89 öğrencimiz arasından 78’i üstün başarı göstererek sertifika almaya hak kazandı. 11 öğrencimiz ise katılım sertifikalarını aldılar. Sınava katılan öğrencilerin %90’lık bir başarı elde etmeleri bizi oldukça sevindirdi ve gururlandırdı.
    Ayrıca, Okulumuz Oxford University Press Türkiye Merkezinin öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanabilmeleri ve İngilizce seviyelerini daha iyi bir düzeye getirebilmeleri için “The Oxford Big Read” (Geniş Kapsamlı Okuma) adı altında bu yıl 6.’sı düzenlenen okuma yarışmasına ilkokul ve ortaokul kademelerinde katıldı.
     Iğdır kampüsümüzde 08.06.2016 tarihinde düzenlenen sertifika ve ödül törene; İngilizce öğretmenlerimiz, okul kurucumuz, müdürlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve SI-UK Education Counsil Türkiye Ofisinden İş Geliştirme Destek Müdürü Sn. Aslıcan KASAR ve Oxford University Press Doğu Anadolu ve G.Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Eğitim Danışmanı Sn. Kadir ÇETİN katıldı. 
    Törende gerçekleştirilen açılış konuşmalarında Okul kurucumuz Sn. Serdar KAVZA, Hazar Koleji’nin yabancı dil öğrenimine verdiği öneme, İngilizce öğretiminde 4 temel beceri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin birlikte yürütüldüğü bir Oxford Eğitim programıyla öğretildiğine ve Hazarlı öğrencilerin İngilizce öğrenimlerine küçük yaşta başlanmasının öğrencilere sağladığı avantajlara değindi.
    İngilizce eğitiminde başarıya teşvik eden, öğrencilerin dil seviyelerini gösteren ve uluslararası geçerliliği olan Cambridge Sınavlarında başarı gösteren öğrencilerimiz sertifikalarını öğretmenleri ve velilerinden aldılar. Uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile Hazar Koleji’nin yabancı dil alanındaki başarılarını perçinleyen Hazarlı öğrenciler, Hazar Kolejini gururlandırdı.
           Daha önce sizlerle paylaştığımız gibi Oxford Kapsamlı Okuma Yarışmasında ise birinci rauntta 27 öğrencimiz G. Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde finalist olmuştu.      

           İkinci rauntta ise 10 öğrencimiz tekrar finalist oldu ve bu öğrenciler arasından 2. sınıflardan Ahmet Yaşar GÜNGÖR ve 6. Sınıflardan Hatice Begüm GÜNGÖR kardeşler Türkiye Birinciliği elde ederek, iPad Mini ve Oxford Readers dijital kütüphanesine birer yıllık erişim hakkı ile ödüllendirildiler.
    Hazar Okulları olarak Yabancı Dil Eğitimini önemsiyoruz ve bu yolda başarılı adımlarla ilerliyoruz.
Öğrencilerimiz, iletişim odaklı deneyimlerle Yabancı Dilde kendilerini ifade etmeyi öğreniyorlar.
Yabancı Dilde iletişim kurabilmek için 4 Dil Yetisini eş zamanlı geliştirmeye öncelik veriyoruz.
Akademik İngilizcenin yanı sıra sosyal yaşam ve uzmanlık alanına yönelik İngilizce programları uyguluyoruz. 
          Yani öğrencilerimize İngilizce öğrenmenin sosyal ve akademik değerlerini özenle dengeleyen bir ortam sunuyoruz. Derslerimizde öğrencilerimiz eğlenerek öğrenirken, aynı zamanda özgüven, iletişim kurma, sorumluluk alma, paylaşma, projeler hazırlama ve yaşıtlarıyla işbirliği kurma gibi konularda büyük gelişmeler yaşar.
    Hazar Okulları Yönetimi olarak böyle bir başarı elde ederek bizlere bu haklı gururu yaşatan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve bu başarıda rol alan Yabancı Diller Bölüm Başkanımız Adem ÖZSULAR başta olmak üzere tüm İngilizce öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.